Και στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»…

Και στην Ελλάδα το «σιρόπι του βιασμού»…

Είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο. Αναμειγνύεται στο ποτό και προκαλεί απώλεια μνήμης και μείωση των αντιστάσεων. Συν τοις άλλοις, δεν ανιχνεύεται εργαστηριακά, αφού αποβάλλεται γρήγορα από τον οργανισμό. Ο λόγος για το «σιρόπι του βιασμού», το οποίο έκανε πρόσφατα την εμφάνισή του και στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Πριν ένα μήνα περίπου, 27χρονος συνελήφθη από την Δίωξη Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης έχοντας στην κατοχή του το συγκεκριμένο σκεύασμα. Στο σπίτι του, μάλιστα, βρέθηκαν πέντε ακόμα διαφορετικές απαγορευμένες ουσίες.

Το εν λόγω ναρκωτικό, με την ονομασία GBL, είναι ένα από τα πολλά «νέας γενιάς», όπως το sisha ή «κόκα των φτωχών», τα οποία κυκλοφορούν τον τελευταίο χρόνο ευρέως σε Η.Π.Α., Ευρώπη και Αυστραλία.

Η αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στα νεαρά άτομα, και δη στις γυναίκες, που συχνάζουν σε μπαρ, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά με το ποτό τους. Επισημαίνει δε η Δίωξη Ναρκωτικών ότι μία ακόμα συνέπεια του συγκεκριμένου σκευάσματος είναι το θύμα να μη θυμάται σχεδόν τίποτα μετά την χρήση του, με αποτέλεσμα να είναι πολύ δύσκολη και η ανεύρεση του θύτη.

Πηγή: News247, https://kerkyra.net/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35