Νερό με κουρκουμά: Δεν φαντάζεστε τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία

Νερό με κουρκουμά: Δεν φαντάζεστε τα πολλαπλά οφέλη του στην υγεία

Ο κουρκουμάς είναι ένα καρύκευμα γνωστό εδώ και αιώνες, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει γίνει πολύ της μόδας, καθώς ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία των superfoods, που βοηθούν τον οργανισμό μας ποικιλοτρόπως. Αν επιθυμείτε να εντάξετε τον κουρκουμά στη ζωή σας, αυτό γίνεται εύκολα και απλά, χωρίς να αγοράζετε ειδικά βιολογικά προϊόντα που θα σας κοστίσουν αρκετά! Μπορείτε να αντλήσετε όλα τα οφέλη του καρυκεύματος από ένα απλό και γρήγορο ρόφημα με 2 μόλις υλικά, που ονομάζεται νερό με κουρκουμά.

Όπως φαίνεται και από το όνομά του, φτιάχνεται από νερό και κουρκουμά. Κι επειδή παρασκευάζεται από βραστό νερό, θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε τσάι κουρκουμά. Καταναλώνεται είτε ζεστό σαν αφέψημα, είτε σε θερμοκρασία δωματίου.

Πώς να παρασκευάσετε το νερό με κουρκουμά

Για να φτιάξετε το συγκεκριμένο ρόφημα, πρέπει να έχετε στο σπίτι σας κουρκουμά. Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τον βρείτε αφού υπάρχει στα περισσότερα σουπερμάρκετ είτε σε σκόνη είτε ολόκληρη η ρίζα. Βράστε πρώτα νερό στον βραστήρα ή σε ένα μπρίκι. Όσο περιμένετε να βράσει το νερό, βάλτε μια κουταλιά κουρκουμά σε μια κούπα. Εναλλακτικά, μπορείτε να τρίψετε με έναν τρίφτη φρέσκια ρίζα κουρκουμά, αλλά  σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί να σουρώσετε το μείγμα προτού το πιείτε. Αν αγαπάτε το λεμόνι, μπορείτε να προσθέσετε στο τέλος λίγο χυμό φρέσκου λεμονιού. Αφήστε το παρασκεύασμα για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να το καταναλώσετε χλιαρό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35