Ερωτικό 1821: Τι γινόταν κάτω από τις φουστανέλες και τα σιγκούνια…

Ερωτικό 1821: Τι γινόταν κάτω από τις φουστανέλες και τα σιγκούνια…

Ποιος οπλαρχηγός είχε ερωμένη που την έλεγε Ζαφείρη; Ποια ήταν η καλόγρια που στα χέρια της ξεψύχησε ο Κολοκοτρώνης; Ήταν οι “χατζαρούλες”, οι γκέι της εποχής; Είχε έκλυτη ζωή ο Παπαφλέσσας; Ποια ηρωίδα είχε ερωτικές σχέσεις με Γάλλους πλοιάρχους; Διαβάστε εδώ τις απαντήσεις και μάθετε τι γινόταν το 1821, κάτω από τις φουστανέλες και τα σιγκούνια…

Mπορεί στα σχολικά βιβλία να διδασκόμαστε για τις μάχες και τον αγώνα των ηρώων του 1821 που πολεμούσαν με λερωμένες φουστανέλες για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία. Υποκλινόμαστε μπροστά στο μεγαλείο τους, όμως υπάρχει και μια άλλη Ιστορία, που δεν διδάσκεται και έχει να κάνει με την προσωπική ζωή τους. Ψάξαμε στα παλιά αρχεία και βρήκαμε πως εκτός από αγωνιστές ήταν και φλογεροί εραστές.

Δεν ήταν μόνο οι αγάδες κι οι πασάδες που ζούσαν με τα χανουμάκια και τα γιουσουφάκια τους. Οι κλέφτες και οι αρματωλοί ήταν κι αυτοί μερακλήδες, το έλεγε η περδικούλα τους, όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και στο κρεβάτι. Πίσω από τα βλοσυρά βλέμματα κρύβονταν άντρες φλογεροί που το αίμα τους έβραζε. Παρ΄ όλα αυτά, την εποχή της επανάστασης θεωρούσαν ότι οι ερωτικές σχέσεις θα έφερναν γρουσουζιά. Έλεγαν πως “πολεμιστής που θα μαγαριστεί θα τον φάει μαύρο φίδι”. Υπήρχαν όμως πολλοί που δεν έπαιρναν στα σοβαρά αυτή την απειλή.

Ο Γεώργιος Καραϊσκάκης ήταν ένας από αυτούς. Μάγκας, λάτρης της ηδονής, αθυρόστομος και αισχρολόγος, ακόμα και την ώρα της μάχης έκανε διάφορα για να ανυψώσει το ηθικό των ανδρών του. Σύμφωνα με τον βιογράφο του Γεώργιο Γαζή, σε μια μάχη με τους Τούρκους, “Δια να τους ατιμάσει και να τους εξουδετερώσει περισσότερο, έδειξεν αυτοίς τον πισινόν του γυμνόν. Ενας Τούρκος κρυμμένος εις κάποια κλαδιά, τον τουφέκισεν και τον λάβωσε εις τους δυο μηρούς και εις την μέσην του μορίου.”

Ο Καραϊσκάκης ήταν παντρεμένος, δεν μπορούσε όμως χωρίς ερωμένη. Είχε συνεχώς μαζί του την Μαριώ, μια τουρκοπούλα που την είχε κάνει Χριστιανή, την έντυνε σαν άντρα και τη φώναζε Ζαφείρη! Κάποτε χρειάστηκε να πάει στην γυναίκα του και επειδή δεν μπορούσε να αποχωριστεί την Μαριώ, την πήρε μαζί του. Όταν έφτασαν, η Μαριώ, για να δικαιολογήσει το ρόλο της, άρχισε να την πέφτει στα κορίτσια του σπιτιού. Η γυναίκα του Καραϊσκάκη, η Γκόλφω, διαμαρτυρήθηκε και τότε αυτός γύρισε και της είπε: “Mη μου χολιάζεις μωρή, έχω π@@τσο και για σένα”. Η μαγκιά του Καραϊσκάκη ήταν διαδεδομένη παντού. Κάποτε έστειλε ένα γράμμα σε έναν ξάδελφό του, όπου μιλώντας για ένα μισητό εχθρό του, τον Γιάννη Μπουκουβάλα, μεταξύ άλλων έγραφε: “…ας έλθει κι αυτός και οι Σουλιώτες και ο Πορδαντρέας, γ@@ώ την αδελφή του, και όλο το Ξηρόμερο και ο μισός Βάλτος, γ@@ώ τα κέρατα ολονών…” Ακόμα και την ώρα του θανάτου του, όταν λαβώθηκε και όλοι μαζεύτηκαν γύρω του, λέγεται ότι ψιθύρισε πριν ξεψυχήσει:  “Ξέρω ποιος με λάβωσε. Αν ζήσω, θα τον γ@@@σω!”

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35