Η αλήθεια για την ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές θεραπείες για το άγχος

Η αλήθεια για την ομοιοπαθητική και άλλες εναλλακτικές θεραπείες για το άγχος

H ομοιοπαθητική για το στρες χρησιμοποιεί ένα μίγμα από βότανα, μεταλλικά στοιχεία και άλλα φυτικά προϊόντα σε συνδυασμό για την ανακούφιση των συμπτωμάτων που προκαλούν δυσφορία. Κάποιοι άνθρωποι όντως νιώθουν ανακούφιση ενώ για κάποιους δεν μπορεί να είναι αποτελεσματική λύση.

Η Αμερικάνικη Ένωση για το Άγχος και την Κατάθλιψη αναφέρει ότι το άγχος είναι από τις κυρίαρχες ψυχικές διαταραχές στις ΗΠΑ και επηρεάζει το 18,1% του ενήλικου πληθυσμού κάθε χρόνο.

Την ώρα που πολλοί άνθρωποι βιώνουν ανακούφιση από την ψυχοθεραπεία κάποιοι άλλοι συνειδητοποιούν πάντως ότι από μόνη της δεν είναι αρκετή. Τα φάρμακα κατά του άγχους μπορεί να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσουν και άλλες δυσάρεστες παρενέργειες. Την ίδια ώρα που τα επιστημονικά δεδομένα δεν επαρκούν κάποιοι άνθρωποι βρίσκουν ανακούφιση χάρη στην βοήθεια της ομοιοπαθητικής.

Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μιλά κανείς με τον γιατρό του προτού λάβει ένα ομοιοπαθητικό προϊόν ενώ ο FDA δεν θεωρεί ότι τα συστατικά αυτά μπορούν να βοηθήσουν ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θεωρεί ότι μπορεί να είναι και επικίνδυνα.

Οι ομοιοπαθητικοί πιστεύουν ότι σε χαμηλές δόσεις τα ίδια συστατικά μπορεί να ανατρέψουν τα συμπτώματα. Δεν υπάρχουν οριστικά επιστημονικά στοιχεία που να υποδηλώνουν ότι αυτά τα ομοιοπαθητικά φάρμακα έχουν αποτέλεσμα πάντως.

Η Βρετανική Ομοιοπαθητική Ένωση, η οποία χρησιμοποιεί αυτήν την προσέγγιση, θεωρεί αποτελεσματικές τις ακόλουθες θεραπείες για το άγχος:

Arsenicum album (Oξείδιο του αρσενικού) :¨Αυτό το φυτικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει με χρόνιο άγχος, κατάθλιψη και γαστρεντερικά συμπτώματα.

Ignatia (ψευδότρυχος ο ιγνάτιος) Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην κατάθλιψη ή το άγχος μετά από ένα ξαφνικό τραύμα ή σοκ.

Natrum muriaticum (παράγεται από το αλάτι): Αυτό μπορεί να βοηθήσει το χρόνιο στρες και την ήπια κατάθλιψη.

Σέπια: Η σέπια μπορεί να βοηθήσει άτομα που αισθάνονται στραγγισμένα και ότι δεν αγαπούν, και μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε θέματα ψυχικής υγείας μετά τον τοκετό.

Το Εθνικό Κέντρο Ομοιοπαθητικής συνιστά επίσης αυτές τις πρόσθετες θεραπείες για το άγχος:

Ακόνιτο: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία οξέων κρίσεων άγχους.

Argentum nitricum (νιτρικό άργυρο): Οι επαγγελματίες μπορεί να το προτείνουν για άτομα που έχουν άγχος σε κλειστούς, στενούς χώρους, ύψη, γέφυρες και την υγεία τους.

Lycopodium (Λυκοπόδιο): Αυτό μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν άγχος λόγω ευθυνών, το οποίο μπορεί να γίνει φόβος αποτυχίας.

Πυρίτιο: Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το πυρίτιο μπορεί να βοηθήσει όσους έχουν έλλειψη αυτοπεποίθησης και φόβο για δημόσια ομιλία.

Στραμώνιο: Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να βοηθήσει άτομα των οποίων το άγχος προκαλεί νυχτερινούς τρόμους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35