Αποκλειστικό: Πού δεν καταργείται η μάσκα από 1η Ιουνίου

Αποκλειστικό: Πού δεν καταργείται η μάσκα από 1η Ιουνίου

Μπορεί ο Θάνος Πλεύρης να ανακοίνωσε ότι οι μάσκες καταργούνται από την 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους, όμως αυτό δε θα γίνει σε απόλυτο βαθμό καθώς θα υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις.

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Υγείας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους καταργείται από την Τετάρτη 1η Ιουνίου στους εσωτερικούς χώρους, ενώ μέχρι την Τρίτη 31/5 δεν αλλάζει κάτι ως προς τη χρήση της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του DNews, η μάσκα δεν θα «πεταχτεί» στα σούπερ μάρκετ, στα νοσοκομεία αλλά και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), ενώ αρκετές πιθανότητες συγκεντρώνει η υποχρεωτική χρήση της σε τράπεζες και γήπεδα.

Τον Ιούνιο άλλωστε θα πραγματοποιηθούν και οι τελικοί της Basket League με αδιαφιλονίκητο φαβορί το Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός (θα διεξαχθούν σίγουρα δύο παιχνίδια στο ΣΕΦ και ένα στο ΟΑΚΑ).

Από κει και πέρα, θα καταργηθεί η μάσκα και στα σχολεία, έστω και για 15 ημέρες, κάτι που είχε κάνει γνωστό άλλωστε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του σε σχολείο της Σύρου στις αρχές Μαρτίου.

Παράλληλα από την 1η Μάη καταργούνται τα self test στα σχολεία (χωρίς αυτοδιαγνωστικό έλεγχο η επιστροφή στα σχολεία), ενώ ορίζεται ενα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

Τέλος, το διάστημα μεταξύ 1/5-31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35