Συνταγή για ντοματοκεφτέδες από τη Σαντορίνη - Χρυσαφένιο χρώμα, με αρωματική γέμιση

Συνταγή για ντοματοκεφτέδες από τη Σαντορίνη - Χρυσαφένιο χρώμα, με αρωματική γέμιση

Η αυθεντική συνταγή για νόστιμους ντοματοκεφτέδες που γίνονται μόλις σε 20 λεπτά.

Η Σαντορίνη φημίζεται για την φάβα και τους ντοματοκεφτέδες. Ένα πιάτο που οι γυναίκες του νησιού το εμπνεύστηκαν από το περίφημο Σαντορινιό ντοματάκι που υπάρχει σε αφθονία στο κυκλαδίτικο νησί.

Γενικότερα, στις Κυκλάδες οι «κεφτέδες των φτωχών» γίνονταν με διάφορα είδη χορταρικών. Δηλαδή, ότι λαχανικό υπήρχε στους κήπους πρόσθεταν αλεύρι και το τηγάνιζαν σε καυτό λάδι ένα γευστικό αποτέλεσμα.

Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό, ιδανικό για όσους νηστεύουν την Σαρακοστή, αλλά τρώγονται πολύ εύκολα και ως σνακ στο γραφείο. Η αλήθεια είναι πως όταν κρυώσουν είναι πιο νόστιμοι από ζεστοί.

Υλικά

450γρ ντομάτες ψιλοκομμένες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

50 αλεύρι για όλες τις χρήσεις

αλάτι

πιπέρι

λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

λίγο θυμάρι

λίγο ρίγανη

ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μπολ και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και μόλις κάψει καλά με ένα κουτάλι ρίχνουμε μέσα τους ντοματοκεφτέδες.

Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά, από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα και μόλις τους βάζουμε τους ακουμπάμε σε μια πιατέλα που από κάτω έχει απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε (προαιρετικά) με γιαούρτι.

Extra tips

Μπορούμε στην συνταγή να προσθέσουμε 150γρ φέτα

Στη συνταγή μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον λαχανικά όπως κολοκυθάκια και καρότο.

Πηγή: www.iefimerida.gr 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35