Πισίνες: Πώς θα καταλάβετε ότι το χλώριο έγινε χλωραμίνη από ακαθαρσίες – Οι κίνδυνοι για τα μάτια

Πισίνες: Πώς θα καταλάβετε ότι το χλώριο έγινε χλωραμίνη από ακαθαρσίες – Οι κίνδυνοι για τα μάτια

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι κολυμπούν και χαλαρώνουν σε πισίνες, υδρομασάζ αναψυχής και υδάτινα πάρκα, διότι το χλώριο που μπορεί να μετατρέπεται σε χλωραμίνη και οι χημικές ουσίες, που χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό του νερού δεν είναι φιλικές προς τα μάτια.

Επιπλέον, μπορεί να καραδοκούν παθογόνοι μικροοργανισμοί που προκαλούν σοβαρές λοιμώξεις.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Ασθενειών (CDC), το χλώριο προστίθεται στα επεξεργασμένα νερά αναψυχής για να αποτρέψει την ανάπτυξη μικροβίων και την συρροή λοιμώξεων.

Το χλώριο στις πισίνες αλληλεπιδρά με τα αποσμητικά και τα ούρα – Προσοχή στα μάτια

Ωστόσο μπορεί να αλληλοεπιδράσει με οτιδήποτε προέρχεται από το σώμα των κολυμβητών, από τα ούρα και τα νεκρά δερματικά κύτταρα έως τα αποσμητικά. Η συνέπεια είναι να δημιουργούνται ερεθιστικές ουσίες, που λέγονται χλωραμίνες, ενώ ταυτοχρόνως μειώνεται η ποσότητα του χλωρίου που μπορεί να σκοτώσει τα μικρόβια.

Η έκθεση των ματιών στις χλωραμίνες μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και κνησμό (φαγούρα) στα μάτια. Αντίστοιχα, η μείωση στη συγκέντρωση του καθαρού χλωρίου μπορεί να αφήσει τους χρήστες εκτεθειμένους σε κάθε είδους βακτήρια, μύκητες και παράσιτα.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35