Τι να πιώ στην παραλία; Ο διατροφολόγος απαντά…

Τι να πιώ στην παραλία; Ο διατροφολόγος απαντά…

Τι ποτό να πιώ στην παραλία; Συνηθισμένο ερώτημα και δίλημμα για πολλούς, για το ποιο ποτό να διαλέξουν, αλλά στην πραγματικότητα το αλκοόλ είναι μια αρκετά κακή επιλογή.

Τα ζητήματα είναι δύο. Το αλκοόλ αυτό καθ’ αυτό σαν συστατικό. Μη θρεπτικό και με θερμιδικό περιεχόμενο 7 θερμίδες ανά γραμμάριο, μπαίνει στο σώμα μας και απλά αποδίδει τις θερμίδες του. Τίποτε άλλο. Αν, μάλιστα, το δούμε και σε κοκτέιλ, σε συνδυασμό με άλλα συστατικά (που συνήθως περιέχουν ζάχαρη), τότε η κατάσταση απογειώνεται ενεργειακά και το όλο μείγμα μπορεί να ανατρέψει πολλά πράγματα.

Προσθέστε το γεγονός ότι είναι υγρό και εύκολα “πάει κάτω”. Τότε η ζημιά γίνεται ακόμη μεγαλύτερη, μιας και πολύ γρήγορα το ένα μπορεί να γίνει δύο, αλλά και να μπει κυριολεκτικά σε ελάχιστο χρόνο στο σώμα μας.

Το δεύτερο ζήτημα είναι και το πιο σημαντικό. Πίνετε κάποιο αλκοολούχο ρόφημα για να σας ξεδιψάσει, ενώ στη πραγματικότητα μπορεί και να σας αφυδατώσει. Κι αυτό γιατί τα παράγωγα του μεταβολισμού του στο συκώτι (κύρια ακεταλδεΰδη) είναι διουρητικά.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35