Γιατί άλλο το ύψος κι άλλο το ανάστημα!

Γιατί άλλο το ύψος κι άλλο το ανάστημα!

Στην περιορισμένη μας οπτική για τον κόσμο, την οποία σφυροκοπούν αδιάκοπα και οι προκαταλήψεις, το ύψος θεωρείται συνώνυμο με την ομορφιά ή την μεγαλύτερη ερωτική επιτυχία. Γενεές και γενεές ανθρώπων (ειδικότερα γυναικών), μεγαλώνουν με την πεποίθηση πως το ύψος είναι σημαντικό στην επιτυχία στη ζωή, προσθέτει περισσότερη αξία στην εξωτερική εμφάνιση, ανοίγει τις πόρτες των ερωτικών κατακτήσεων. Δεν μπορούμε να πούμε πως στα σημερινά κριτήρια ομορφιάς με βάση κοινωνικές πεποιθήσεις, το ύψος δεν παίζει και αυτό το ρόλο του, για πολλούς προσθέτει «μία χάρη» παραπάνω.

Ωστόσο, η ομορφιά δεν είναι μόνο θέμα σωματικού μεγέθους και ύψους. Αχ, πόσες ψηλές γυναίκες γνώρισα, οι οποίες έπεσαν τόσο χαμηλά στα μάτια μου! Πόσους ψηλούς ανθρώπους συνάντησα, που όμως ήταν «χαμηλοί»! Αν και δεν μου αρέσει να χαρακτηρίζω ανθρώπους ψηλούς ή κοντούς, ας κάνω μία εξαίρεση εδώ. Γιατί τα στερεότυπα μας εγκλώβισαν και μας έκαναν να βλέπουμε τους ανθρώπους απόλυτα και κλειστόμυαλα.

Γιατί οι ψηλές γυναίκες, όπως μου έλεγε χαριτολογώντας μία φίλη, είναι για την παρέλαση, ενώ οι κοντές για το κρεβάτι. Οι κοντές γυναίκες έχουν και αυτές πολλά μυστικά, τα οποία ξέρουν να κρύβουν. Όπως τα πολύτιμα αρώματα που μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια, αλλά και πάλι, πολλούς αγοραστές έχουν. Μία κοντή γυναίκα μπορεί να σε φτάσει στο απόλυτο, να σε κάνει να ξεχάσεις όλα όσα υπερηφανεύεσαι πως γνωρίζεις. Γιατί, μην την βλέπεις μικρή την κοντή γυναίκα. Έχει και αυτή τον τρόπο της, έχει τον δικό της τρόπο να κατακτήσει και να αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της. Και δεν αναφέρομαι σε τίποτα πονηρό (ή έστω, αποκλειστικά πονηρό).

Σημασία δεν έχει να είσαι μόνο ένας γίγαντας στο σώμα. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία είναι να είσαι γίγαντας στην ψυχή, η προσωπικότητά σου να είναι εκείνη που κατακτά και έχει υψηλά ιδανικά και υψηλή γοητεία. Ο Bruce Lee κατάφερε να εξοντώσει τον ψηλό Kareem Abdul Jabbar, ο Δαβίδ νίκησε το Γολιάθ, ο Οδυσσέας κατάφερε να ξεφύγει από τον σωματικά πελώριο αντίπαλό του, Πολύφημο. Διάσημες και ιστορικές οι στιγμές, όπου μικρόσωμοι ήρωες με όπλα την ευστροφία νικούν σωματικά ανώτερους αντιπάλους.

Πραγματικά, μόνο ρηχοί εντελώς άνθρωποι θα θεωρήσουν πως το ύψος είναι εκείνο που καθορίζει την επιτυχία στις σχέσεις και την πορεία ζωής ενός ανθρώπους. Κανένας άνθρωπος, ψηλός ή κοντός, δεν πρέπει να κρίνεται από το ύψος του, τα εκατοστά δεν είναι ικανότητα ή χάρισμα που καλλιεργήσαμε, απλά μία βιολογική πραγματικότητα. Ουκ ολίγες φορές, ένα αρκετά ψηλός άνθρωπος μπορεί να μοιάζει και άχαρος, ενώ να μην μπορεί ούτε ο ίδιος να συνταιριάξει αρμονικά με τους γύρω του.

Το ύψος έχει μόνο τόση σημασία όση θα του δώσεις. Και σίγουρα, πολλοί άνθρωποι έχουν δυνατό τους όπλο την υψηλή και δυνατή τους προσωπικότητα, η οποία μπορεί να κρύβεται πίσω από ένα μικρό ανάστημα. Όμως όταν εκδηλώνεται, δεν αφήνει άνθρωπο γύρω της που να μη γοητευτεί.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Gynaikaeimai

Πηγή: https://www.tampouloukia.gr/



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35