«Όταν η ζωή σου δίνει λεμόνια, φτιάξε λεμονάδα», λέει μια ξένη παροιμία κι εμείς αποφασίσαμε να την πάρουμε κυριολεκτικά και να φτιάξουμε 5 διαφορετικές λεμονάδες που θα μας κρατήσουν δροσερή και γευστική παρέα το υπόλοιπο του καλοκαιριού.
Όταν «σφίγγουν» οι ζέστες, τα δροσερά ποτά είναι ό,τι πρέπει για αναζωογόνηση οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Αν βαρεθήκατε το παγωμένο τσάι και τα αναψυκτικά, φτιάξτε τη δική σας λεμονάδα σε διάφορες εύκολες παραλλαγές, καθίστε στο μπαλκόνι και απολαύστε τη.
Κλασική λεμονάδα
Με ίσα μέρη γλυκού και όξινου, η κλασική λεμονάδα είναι ιδανική για τους παραδοσιακούς τύπους που προτιμούν τη λεμονάδα τους…συντηρητική, αλλά πάντα γευστική. Θα χρειαστείτε (για περίπου 7 λίτρα): 4 φλιτζάνια ζάχαρη, 4 φλιτζάνια νερό, 4 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι, 2 λεμόνια κομμένα σε φέτες, πάγο για το σερβίρισμα. Πώς να την φτιάξετε: Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεστάνετε τη ζάχαρη και τα 4 φλιτζάνια νερό μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί και το μείγμα να είναι ζεστό. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το σε μια μεγάλη κανάτα. Προσθέστε περίπου 6 λίτρα κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, όπως και τις φέτες λεμονιού και ανακατέψτε. Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να γίνει απόλυτα δροσερό και σερβίρετε με πάγο.
Γλυκιά λεμονάδα
Όσοι θέλουν περισσότερο να γλυκαθούν, τότε πρέπει να δοκιμάσουν αυτή τη βερσιόν λεμονάδας. Θα χρειαστείτε (για περίπου 4 μερίδες): 3 φλιτζάνια μύρτιλα, ¾ του φλιτζανιού ζάχαρη, 2 φλιτζάνια φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού, 3 φλιτζάνια κρύο νερό, παγάκια. Πώς να την φτιάξετε: Βάλτε τα μύρτιλα και τη ζάχαρη στο μπλέντερ και φτιάξτε πουρέ. Βάλτε το χυμό λεμονιού και το νερό σε μια κανάτα και στραγγίστε τον πουρέ από τα μύρτιλα με σουρωτήρι μέσα στην κανάτα. Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια με παγάκια.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ