Ελληνικά νησιά στο… πιάτο. Απολαύστε τα…

Ελληνικά νησιά στο… πιάτο. Απολαύστε τα…

Τα καλύτερα πιάτα των ελληνικών νησιών, έτσι ώστε όταν τα επισκεφτείτε να τα δοκιμάσετε

Τι θα φάμε, λοιπόν;

Κυκλάδες 

ΠΑΡΟΣ: Γούνα (πεντανόστιμο ψάρι, συνήθως λακέρδα, το οποίο ψήνεται στον ήλιο με μπόλικο αλάτι), χταπόδι λιαστό και ντόπιο κρασί Νάουσας.

ΜΗΛΟΣ: Λαζάνια με σκορδαλιά, «πιταράκια» (τυροπιτάκια με ξεροτύρι, δυόσμο και κρεμμύδι), σοροπιαστά σπανακοπιτάκια, «φλάουνες» και «κουφέτο», γλυκά τα οποία προσφέρονται σε γάμους με ψίχα γλυκού κολοκυθιού μέλι και καρύδια.

ΝΑΞΟΣ: Πατούδα (γεμιστό αρνί με συκωτάκι, ρύζι και κουκουνάρι), καλόγηρος (μοσχαρίσιο κρέας πάνω σε μελιτζάνες με τυρί και ντομάτα στο φούρνο), παστίτσιο (όχι όπως το ξέρουμε, γίνεται με γλυκιά κολοκύθα στο τηγάνι και μοιάζει με πίτα) και λικέρ κίτρο για… χώνεψη.

ΑΝΔΡΟΣ: Φρουταλιά (γιγαντιαίων διαστάσεων ομελέτα με πατάτες, λουκάνικο, τυρί και κολοκυθάκια) και πόντζι, μια δική τους εκδοχή για το ρακόμελο.

ΑΜΟΡΓΟΣ: Πατατάτο, φτιάχνεται με κατσικίσιο ή μοσχαρίσιο κρέας στην κατσαρόλα με πατάτες. Επίσης, ξιδάτο (κάτι σαν πατσάς με σκόρδο) και κοφτό (σιτάρι με μυζήθρα).

ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: Ντοματοκεφτέδες (φυσικά), αλλά και άσπρες τηγανιτές μελιτζάνες, φάβα… Π.Ο.Π, σκορδομακάρονα και απαραίτητη συνοδεία για όλα τα φαγητά ένα γλυκό κρασί Vinsanto.

ΜΥΚΟΝΟΣ: Κοπανιστή, λουβιά (αμπελοφάσουλα που σερβίρονται σκέτα ή με σκορδαλιά), μπούμπουλα (ψητό χοιρινό στον ήλιο με ρίγανη, σαλάχι με σκορδαλιά και σπαγγέτι με σολομό, χαβιάρι και βότκα.

ΣΙΦΝΟΣ: Ρεβιθάδα που ψήνεται σε πήλινο κλεισμένο με ζύμη, μαστέλο (κρέας μαριναρισμένο σε κρασί μέσα σε πήλινο), καπαροσαλάτα, ρεβυθοκεφτέδες, μαλακιά μυζήθρα.

Κι αν έχετε εντυπωσιαστεί, πατήστε ΕΔΩ και συνεχίστε την ανάγνωση



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35