Γιατί πρέπει να τρώμε μπάμιες το καλοκαίρι…

Γιατί πρέπει να τρώμε μπάμιες το καλοκαίρι…

Οι μπάμιες, καταναλώνονται εδώ και αιώνες κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά πλέον τις βρίσκουμε και κατεψυγμένες όλες τις εποχές.

Λέγεται ότι ανακαλύφθηκαν στην Αιθιοπία πριν 3.500 χρόνια και ήταν ιδιαίτερα αγαπητές στους αρχαίους Αιγύπτιους. Η κολλώδης υφή που αποκτούν μετά το μαγείρεμα, για κάποιους ανθρώπους είναι ελκυστική και για άλλους όχι. Όμως, είτε μας αρέσει η γεύση τους είτε την αποφεύγουμε, τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία είναι πολλά.

Θρεπτικά συστατικά

Ένα φλιτζάνι μπάμιες περιέχει 33 θερμίδες, 3 γρ. φυτικές ίνες, 2 γρ. πρωτεΐνης και 7 γρ. υδατάνθρακες. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών C και K1, που συμβάλλουν στη συνολική λειτουργία του ανοσοποιητικού. Επιπλέον, περιέχουν πρωτεΐνες και φυτικές ίνες, γεγονός που κάνει τις μοναδικές, αφού πολλά φρούτα και λαχανικά στερούνται πρωτεΐνης.

Αντιοξειδωτικά

Οι μπάμιες περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά που ωφελούν την υγεία και μας προστατεύουν από τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες. Οι πολυφαινόλες που περιέχουν σύμφωνα με έρευνες μπορεί να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τον κίνδυνο θρόμβων αίματος και οξειδωτικής βλάβης. Οι πολυφαινόλες μπορούν επίσης να ωφελήσουν την υγεία του εγκεφάλου, να τον προστατεύσουν από τη φλεγμονή, και τα συμπτώματα της γήρανσης ενώ παράλληλα βελτιώνουν τη γνώση, τη μάθηση και τη μνήμη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35