Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, το σεξ για τη σχέση; Δέκα παράγοντες να σκεφτείτε πριν απαντήσετε

Πόσο σημαντικό είναι, τελικά, το σεξ για τη σχέση; Δέκα παράγοντες να σκεφτείτε πριν απαντήσετε

Είναι σημαντικό το σεξ σε μια ρομαντική σχέση; Η απάντηση δεν είναι ίδια για όλους. Ο καθένας είναι διαφορετικός και αυτό που είναι σημαντικό για κάποιους μπορεί να μην είναι καθόλου σημαντικό για άλλους. Εξαρτάται, λοιπόν, από τις προσωπικές σας πεποιθήσεις, τις φυσικές επιθυμίες και τη φύση της σχέσης σας.

Η Sian Ferguson, relationship και health editor, γράφει για τους παράγοντες που πρέπει να σκεφτείτε πριν απαντήσετε στην ερώτηση «πόσο σημαντικό είναι το σεξ για τη σχέση σας».

Το σεξ δεν είναι απαραίτητο για μια υγιή σχέση

Πολλοί άνθρωποι έχουν ευτυχισμένες, ικανοποιητικές, υγιείς, ρομαντικές σχέσεις χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους ή χωρίς να κάνουν σεξ με τους συντρόφους τους τόσο συχνά όσο άλλοι.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι δεν κάνουν ή δεν θέλουν να κάνουν σεξ. Η πεσμένη λίμπιντο, κάποιο ιατρικό πρόβλημα, το στρες ή η αποχή από επιλογή είναι μόνο μερικοί.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η σχέση δεν θα είναι υγιής. Και σίγουρα δεν είναι σημάδι ότι ο σύντροφός σας δεν σας αγαπά ή δεν σας εκτιμά.

Ή και είναι

Για άλλους ανθρώπους, όμως, το σεξ είναι το πιο σημαντικό μέρος της σχέσης τους. Πιστεύουν πως χωρίς αυτό η σχέση τους δεν είναι υγιής. Θεωρούν πως μέσα από το σεξ δένονται περισσότερο με το ταίρι τους ή μπορούν να του δείξουν με ευκολία την αγάπη τους. Μπορεί, επίσης, απλώς να είναι ένας τρόπος να ξεδώσουν και να περάσουν καλά με τον αγαπημένο τους άνθρωπο.

Αντιλαμβανόμαστε, λοιπόν, πως όλοι έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις γύρω από το σεξ. Καμία από αυτές δεν είναι λάθος.

To σεξ επηρεάζει θετικά την υγεία

Τα στοιχεία δείχνουν πως το σεξ προσφέρει πολλά οφέλη, εκτός της ευχαρίστησης, και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους είναι καλό για τον εγκέφαλο, το σώμα και τη σχέση σας.

Είτε συναισθηματικά είτε σωματικά το σεξ βελτιώνει την υγεία και μειώνει τα επίπεδα του στρες. Επιπλέον, βοηθά στο να χτιστεί μια καλύτερη σχέση με το σώμα μας και τις επιθυμίες μας, ενώ βελτιώνει το αίσθημα αυτοπεποίθησης.

Παράλληλα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι άνθρωποι που έκαναν συχνά σεξ είχαν πιο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, όπως αποκάλυψε έρευνα του 2013 το σεξ απαλύνει την ένταση των πονοκεφάλων και ανακουφίζει από τις ημικρανίες.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τα άτομα που απέχουν από το σεξ σίγουρα θα αρρωστήσουν σωματικά ή θα δυσκολευτούν συναισθηματικά – σημαίνει απλώς ότι τα άτομα που κάνουν σεξ μπορεί να δουν βελτίωση και σε άλλους τομείς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35