Σκληρή, συμπαγής, αλλά και βουτυρώδης ή απαλή σαν αφρός. Με πικάντικη γεύση ή μεγάλη οξύτητα. Η αλήθεια είναι πως η φέτα, αν και ΠΟΠ, έχει πολλά πρόσωπα. Το κάθε ένα από αυτά διαμορφώνεται ανάλογα την εμπειρία και τα τοπικά χαρακτηριστικά του τυροκομείου που παράγεται. Σε κάθε της μορφή, η φέτα είναι απολαυστική. Και δροσιστική. Και προσδίδει ελληνικό χαρακτήρα στα πιάτα μας. Εκτός από την κλασική της θέση στο κέντρο της χωριάτικης σαλάτας και τη συνοδεία ελαιόλαδου και ρίγανης, η φέτα μπορεί να σερβιριστεί και με τη μορφή σάλτσας.
Πώς φτιάχνουμε σάλτσα φέτας;
Στα καλά νέα της ημέρας, η δημιουργία της συγκεκριμένης σάλτσας απαιτεί ελάχιστα υλικά, λίγο χρόνο και σχεδόν μηδενικές μαγειρικές γνώσεις. Ακολουθεί η συνταγή.
Υλικά
250 γρ. τυρί φέτα, τριμμένη
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κουτ. της σούπας σουσάμι
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
Χυμός ενός λεμονιού
1 κουτ. της σούπας άνηθο
1 κουτ. της σούπας ρίγανη
1 κουτ. της σούπας θυμάρι
αλάτι και πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα μίξερ, χτυπάμε αρχικά τη φέτα και το γιαούρτι. Πριν αποκτήσει την τελική υφή, προσθέτουμε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, αφήνοντας τα μυρωδικά στο τέλος.
Μόλις αποκτήσει απαλή υφή, σταματάμε να χτυπάμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε σε ένα μπολάκι.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ