Κριθαρότο κρασάτο με porcini - Orzo in wine with porcini μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου
ΥΛΙΚΑ
Μύλος με αλάτι/βασιλικό - Belissimo
70 ml κρασί - Estate Manolesakis
80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini - Kapasta
70 ml ελαιόλαδο - Mesigaia 10 γραμμάρια porcini μανιτάρια 50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό 1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη 1 τεμάχιο καρότο Μία σκελίδα σκόρδο 120 γραμμάρια γραβιέρα 300 ml νερό Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά, καρότο, σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά. Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω. Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομάτια.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας.
Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη.
Αν επιθυμείτε τη συνταγή με Αγγλικούς υποτίτλους θα την βρείτε ΕΔΩ
ΕΔΩ θα βρείτε το βίντεο της συνταγής