«Κριθαρότο κρασάτο με porcini», απ’ το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

«Κριθαρότο κρασάτο με porcini», απ’ το ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ

Κριθαρότο κρασάτο με porcini - Orzo in wine with porcini μια έμπνευση και δημιουργία της chef Ελένης Κουμαντάνου

ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΓΥΝΑΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ

Μύλος με αλάτι/βασιλικό - Belissimo 

70 ml κρασί - Estate Manolesakis

80 γραμμάρια κριθαράκι με porcini - Kapasta

70 ml ελαιόλαδο - Mesigaia   10 γραμμάρια porcini μανιτάρια 50 γραμμάρια λιαστή ντομάτα 1 τεμάχιο κρεμμύδι ξερό 1 τεμάχιο πιπεριά πράσινη 1 τεμάχιο καρότο Μία σκελίδα σκόρδο 120 γραμμάρια γραβιέρα 300 ml νερό Πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, πιπεριά, καρότο, σκόρδο προσθέτοντας και το κριθαράκι. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε σιγά-σιγά το νερό και ανακατεύουμε ώστε να βράσει το ζυμαρικό με τα λαχανικά. Έχουμε βάλει σε λίγο κρασί μέσα τα πορτσίνι να μαλακώσουν και τα προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι με τα παραπάνω. Τέλος και την λιαστή ντομάτα σε μικρότερα κομάτια.

Αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά περίπου έως ότου τραβήξει αρκετά τα υγρά του. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη γραβιέρα να μαστιχώσει και καρυκεύουμε με τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε και από πάνω τελευταία στιγμή σε κομμάτια ή flakes την γραβιέρα μας.

Σερβίρουμε ιδανικά με το κρασί Exis απ΄το Κτήμα Μανωλεσάκη.

Αν επιθυμείτε τη συνταγή με Αγγλικούς υποτίτλους θα την βρείτε ΕΔΩ

ΕΔΩ θα βρείτε το βίντεο της συνταγής



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35