Γιατί ένα μπουκάλι νερό μέσα στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;

Γιατί ένα μπουκάλι νερό μέσα στο αυτοκίνητο είναι επικίνδυνο;

Το “αθώο” μπουκάλι νερού που έχουμε όλοι στο αυτοκίνητό μας και είναι απαραίτητο τους μήνες που διανύουμε, μπορεί να γίνει επικίνδυνο σε μια δύσκολη κατάσταση.

Οι ακραίες θερμοκρασίες επηρεάζουν αρκετά την οδήγησή μας και ειδικά το καλοκαίρι ο οδηγός θα πρέπει να αποφύγει την αφυδάτωση. Για αυτό τον λόγο θα πρέπει να έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι δροσερό νερό, με την προϋπόθεση ότι το μεταφέρετε σωστά και όχι χύμα στην καμπίνα.

Όλοι οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι επιπτώσεις της αφυδάτωσης κατά την οδήγηση είναι παρόμοιες με αυτές της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Μάλιστα, μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Loughborough (Ηνωμένο Βασίλειο) αναφέρει ότι η έλλειψη ενυδάτωσης του οργανισμού προκαλεί ζάλη, κόπωση, απώλεια συγκέντρωσης, πονοκέφαλο και υπνηλία. Και σε μία τέτοια συνθήκη, ο κίνδυνος να υποστείτε τροχαίο ατύχημα αυξάνεται έως και 60%.

Η αποφυγή μίας τέτοιας κατάστασης είναι τόσο απλή όσο το να πιούμε νερό, καθώς η τοποθέτηση του μπουκαλιού σε ένα ασφαλές σημείο δεν θα αποτελεί κίνδυνο στις μετακινήσεις μας. Σε αντίθετη περίπτωση, το μπουκάλι του νερού μπορεί να μετατραπεί σε “βλήμα”, να μας εμποδίσει στην οδήγηση, ή ακόμα και να βλάψει την υγεία μας.

Όταν αναγκαζόμαστε να φρενάρουμε ξαφνικά και απότομα, τα αντικείμενα που είναι “χαλαρά” μέσα στο αυτοκίνητο πολλαπλασιάζουν το βάρος τους και μετατρέπονται σε επικίνδυνα αντικείμενα που μπορούν να χτυπήσουν τον οδηγό ή τους επιβάτες. Όταν φρενάρετε με 60 χλμ./ώρα, ένα μπουκάλι ενός λίτρου θα σας χτυπήσει με δύναμη ισοδύναμη με 60 κιλά. Για αυτό και πρέπει να το μεταφέρουμε στην θήκη των πάνελ των θυρών, το ντουλαπάκι ή σε άλλους αποθηκευτικούς χώρους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35