Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα αυτοκίνητα της ζωής της

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα αυτοκίνητα της ζωής της

Η βασίλισσα Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, πέθανε στο εξοχικό ανάκτορο Μπαλμόραλ σε ηλικία 96 ετών, μετά από 70 χρόνια βασιλείας.

Η βασίλισσα ανέβηκε στον θρόνο το 1952 και έγινε μάρτυρας τεράστιων κοινωνικών αλλαγών.

Με τον θάνατό της, ο μεγαλύτερος γιος της, Κάρολος, ο πρώην πρίγκιπας της Ουαλίας, είναι  ο νέος βασιλιάς και αρχηγός κράτους για τα συνολικά 14 κράτη που απαρτίζουν την Κοινοπολιτεία.

Τα αυτοκίνητα ήταν άρρηκτα συνδεδεμένα με την ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι περισσότεροι έχουμε δει φωτογραφίες της με τα Land Rover Defender, τα  Range Rover αλλά και τις Daimler DS420 ή την μοναδική Bentley των 11 εκατ. ευρώ.

Λένε πως ο Φίλιππος εμφύσησε το πάθος του για τα τετράτροχα και στη σύζυγό του, με το ζεύγος ν’ απαθανατίζεται συχνά πυκνά, κατά την παρουσία του σε παρελάσεις μέσα σε sedan της Bentley και SUV της Land Rover. Όμως όπως έλεγε και η ίδια ”τα αυτοκίνητα είναι μέσα διαφυγής”.  Έτσι πολύ συχνά την έβλεπαν να οδηγεί το Defender της συντροφιά με τα αγαπημένα Royal corgis σκυλιά της.

Από την άλλη πλευρά είδαμε την Ελισάβετ, πολλές φορές κατά την άσκηση των τελετουργικών της καθηκόντων από το 2015 και μετά μέσα ένα diesel υβριδικό Range Rover με τη φροντίδα της SVO (Special Vehicle Operations).

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35