Ψυχολογία – Η τέχνη της απιστίας

Ψυχολογία – Η τέχνη της απιστίας

Η απιστία και το ταλέντο του να αισθάνεσαι πως κανείς δεν σε καταλαβαίνει. Οι άπιστοι έχουν την αίσθηση πως τα άλλα ζευγάρια είναι περισσότερο πετυχημένα. Οι τεταμένες σχέσεις, τα βαρετά βράδια αφορούν αποκλειστικά τη δική τους ζωή. Οι άλλοι άνθρωποι διασκεδάζουν. Οι άλλοι σύζυγοι είναι πιο ευγενικοί, θέλουν σεξ, δεν καβγαδίζουν στο αυτοκίνητο, ούτε κρατάνε μούτρα.

Κατακερματισμένη ζωή

Οι απιστίες απαιτούν προηγμένη ικανότητα χειρισμού των διαθέσεων και της συναισθηματικής ατμόσφαιρας. Τη μια στιγμή χαϊδεύει κανείς την πλάτη του εραστή του και την αμέσως επόμενη βρίσκεται έξω από την πόρτα του σχολείου, περιμένοντας να ρωτήσει το παιδί του πώς πήγε με τα μαθήματά του. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καθίσουμε στο δείπνο με την οικογένεια και να έχουμε την άνεση ότι καμία από τις σκέψεις μας δεν γίνεται αντιληπτή και καμία αντίδραση δεν μας προδίδει. Χρειάζεται πλήρης έλεγχος του νου και των συναισθημάτων.

  • Κάποιοι από εμάς δεν είμαστε σε καμία περίπτωση ιδεολογικά αντίθετοι με τις απιστίες. Η ιδέα μπορεί να προσελκύσει πολλούς. Και όμως, στην πορεία μπορεί να ανακαλύψουμε ότι δεν έχουμε το στομάχι για αυτό που η απιστία συνεπάγεται.

Εξαπάτηση

Οι ταλαντούχοι άπιστοι ξέρουν πώς να παραμείνουν ατάραχοι, ενώ περιγράφουν ένα εντελώς φανταστικό σενάριο για το τι έκαναν το Σαββατοκύριακο στο συνέδριο που έπρεπε να παρακολουθήσουν. Πρέπει να είναι σε θέση να βρουν μια άμεση απάντηση σε ποιον πληκτρολογούσαν μόλις τώρα στο τηλέφωνο. Μπορεί να έχουν μόνο λίγα λεπτά για να εξηγήσουν με ποιον ήταν σε ένα εστιατόριο στο κέντρο της πόλης το μεσημέρι. Είναι σημαντικό αν κάποιος μπορεί, έστω και στιγμιαία, να πιστέψει πραγματικά το ψέμα που λέει. Αν μπορεί να αποκοπεί από τα αληθινά γεγονότα και να ταυτιστεί σωστά με τη φανταστική ιστορία που έχει επινοήσει.

Αυτοδικαίωση

Ο καλός άπιστος ξέρει πώς να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Του επιτρέπεται να πράττει ανάλογα, επειδή ο σύντροφος σπάνια τον ακούει, σπάνια τον ικανοποιεί, ή επειδή είχε άσχημη παιδική ηλικία. Οι επιτυχημένοι άπιστοι έχουν μάθει την τέχνη τού να αισθάνονται αθώοι και συμπονετικοί με τον εαυτό τους – και να μην αφήνουν την ενσυναίσθηση ή τις ενοχές να εμποδίσουν τα σχέδιά τους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35