10 λόγοι που οι φιλίες είναι οι πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας

10 λόγοι που οι φιλίες είναι οι πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μας

Μια μικρή αλλά σημαντική λίστα για να τη στείλεις στους σημαντικότερους ανθρώπους της ζωής σου: Τους φίλους σου.

Αυτό είναι ένα κείμενο για τους ανθρώπους που μας έχουν ανεχτεί στα χειρότερα και μας έχουν ζήσει στα καλύτερα, που μας έχουν κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρύων και να αισθανθούμε ασφαλείς όταν κλαίγαμε, για όσους είναι πάντα εκεί ακόμα και στις πιο αντίξοες/ αλλόκοτες/ βαρετές/ σουρεαλιστικές συνθήκες: Για τους φίλους μας, που είναι η σημαντικότερη σχέση της ζωής μας.

Κανείς δεν ξέρει το καλό σου καλύτερα από τον φίλο που σε έχει δει στις 4.30 το ξημέρωμα χάλια από τα ξύδια να μυξοκλαίς στον ώμο του σε μια τελευταία απεγνωσμένη προσπάθεια να του αποσπάσεις το κινητό σου, που έχει κρύψει για να μην στείλεις μήνυμα στην πρώην σου.

Από ένα σημείο και μετά, τους φίλους μας σταματάμε να τους κρίνουμε. Στη χειρότερη των περιπτώσεων και των συμπεριφορών τους καταλήγεις σε ένα «αφού τέτοιος μ*** είσαι» και η ζωή συνεχίζεται. Και, δεν ξέρουμε αν το συνειδητοποιείς, αλλά αυτή είναι η μεγαλύτερη ασφάλεια που μπορεί κανείς να έχει σε μια σχέση.

Η φράση «τόσο φίλοι που θα βοηθούσε ο ένας τον άλλο να θάψει πτώμα», αν την σκεφτείς στην κυριολεξία της, σε ένα απολύτως δυνητικό, έστω και απίθανο σενάριο, δεν θα μπορούσε να στέκει για καμία από τις υπόλοιπες σχέσεις της ζωής σου.

Στους φίλους σου μπορείς να εμπιστευτείς τις πιο βλακώδεις, αλλοπρόσαλλες, σκοτεινές σου σκέψεις, χωρίς να ανησυχείς ότι θα αλλάξουν γνώμη ή θα αρχίσουν να κάνουν δεύτερες σκέψεις για το άτομό σου. Γιατί κανείς δεν ξέρει καλύτερα από αυτούς πόσο τέλειος δεν είσαι.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35