Έτσι θα σβήνονται οι απουσίες των μαθητών με κορωνοϊό και γρίπη…

Έτσι θα σβήνονται οι απουσίες των μαθητών με κορωνοϊό και γρίπη…

Με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας οι γονείς για να σβήσουν τις απουσίες θα πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας».

Οι υγειονομικές αρχές έχουν σημάνει συναγερμό καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία Παίδων όλης της χώρας παραμένει ασφυκτική, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς η κατάσταση είναι προς το παρόν διαχειρίσιμη παρά τις αυξημένες προσελεύσεις στα επείγοντα.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε εγκύκλιο για τις απουσίες μαθητών που νοσούν με γρίπη.

Στην εγκύκλιο για τη γρίπη, που υπογράφει η υφυπουργός Παιδείας Ζωή Μακρή και η οποία εστάλη σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, αναφέρεται ότι οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών, που οφείλονται στην έξαρση του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης με μεγάλο αριθμό κρουσμάτων γριπώδους συνδρομής, «καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται». Οι απουσίες που μπορούν να σβηστούν αφορούν τους μαθητές που νόσησαν ή θα νοσήσουν στο διάστημα Νοεμβρίου 2022 – Μαρτίου 2023.

Για να «σβηστούν», ωστόσο, οι απουσίες θα πρέπει να προσκομιστεί από τους γονείς «πρόσφατη βεβαίωση δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας». Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι απουσίες αυτές είναι πέραν του προβλεπόμενου από τις γενικότερες ή ειδικότερες διατάξεις αριθμού απουσιών.

Στο ζήτημα των κρουσμάτων γρίπης και κορωνοϊού αναφέρθηκε και ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης. «Οι πέντε μέρες, αυτές που δώσαμε τώρα με την εγκύκλιο προ ημερών, είναι από οποιονδήποτε γιατρό. Δημόσιο, ιδιωτικό φορέα, αλλά και από ιδιώτη γιατρό» σημείωσε.

Ο κ. Κόπτσης υποστήριξε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί ζήτημα επαναφοράς του υποχρεωτικού μέτρου χρήσης μάσκας στα σχολεία και προσέθεσε:

«Αυτή τη στιγμή, στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Πηγή: https://www.makeleio.gr/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35