ΔΥΠΑ: Με πόσα μεροκάματα δεν χάνεται η ιδιότητα του ανέργου

ΔΥΠΑ: Με πόσα μεροκάματα δεν χάνεται η ιδιότητα του ανέργου

Οι περιστασιακά εργαζόμενοι/-ες έχουν τη δυνατότητα αναγνώρισης συνεχόμενου χρόνου ανεργίας, από τον οποίο αφαιρείται το χρονικό διάστημα που απασχολήθηκαν, καθώς και κάθε χρονικό διάστημα κατά το οποίο δεν ήταν εγγεγραμμένοι/-ες στο μητρώο ανέργων.

Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (άρθρο 92 του Ν. 4461/2017), οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

Ο αριθμός των ενσήμων (ή εργοσήμων) που πραγματοποίησαν εντός του δωδεκαμήνου που προηγείται της αίτησής τους να μην υπερβαίνει τα εβδομήντα (70).

Κατά την ημερομηνία έναρξης του δωδεκάμηνου πριν από την αίτηση να ήταν εγγεγραμμένοι/-ες στο μητρώο ανέργων (λόγου χάρη για υποβολή αίτησης την 11/1/2021, πρέπει να υπήρχε ενεργό δελτίο ανεργίας την 11/1/2020).

Να μην έχει διαγραφεί το/τα δελτίο/-α τους για άλλο λόγο, εκτός της πρόσληψης, μέσα στο δωδεκάμηνο που προηγείται της αίτησής τους.

Η υποβολή αίτησης αναγνώρισης συνεχόμενου χρόνου ανεργίας για όσους πληρούν τις ανωτέρω προϋποθέσεις, πραγματοποιείται στην Υπηρεσία ΔΥΠΑ που ανήκουν.

Όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, η αποστολή του αιτήματος πραγματοποιείται αποκλειστικά μέσω email συνοδευόμενη από Υπεύθυνη Δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35