Στην Αμερική το λένε «nepo babies», εδώ το λέμε «το μήλο κάτω από τη μηλιά»

Στην Αμερική το λένε «nepo babies», εδώ το λέμε «το μήλο κάτω από τη μηλιά»

Υπάρχει νεποτισμός που οδηγεί στην «παραγωγή» διάσημων παιδιών ή απλά, κάποια παιδιά ακολουθούν τον δρόμο των γονιών τους; Μια προσέγγιση μέσα από την ελληνική πραγματικότητα.

Στο τελευταίο του τεύχος για το 2022, το New York Magazine έβαλε στο εξώφυλλό του μία θερμοκοιτίδα με μωρά που είχαν ενήλικα κεφάλια που όλοι ξέρουμε από κάπου: ανάμεσά τους η ηθοποιός και μουσικός Μάγια Χοκ, η «Catwoman» Ζόι Κράβιτζ, η επίσης ηθοποιός Λίλι-Ρόουζ Ντεπ.

Οι παραπάνω δεν είναι απλά κάποιες από τις πιο αναγνωρίσιμες σελέμπριτι που η Gen Z «καρδουλώνει» σε κάθε της scroll, αλλά οι γονείς τους με τη σειρά τους, έχουν γράψει χιλιόμετρα στα κόκκινα χαλιά: η Μάγια Χοκ είναι κόρη της Ούμα Θέρμαν και του Ίθαν Χοκ, η Ζόι Κράβιτζ του Λένι Κράβιτζ και της Λίσα Μπονέτ και η Λίλι-Ρόουζ Ντεπ του Τζόνι Ντεπ και της Βανέσα Παραντί.

Είναι τα λεγόμενα «nepo babies». Όπου «nepo», «nepotism», δηλαδή, νεποτισμός. Έτσι λέγεται τον τελευταίο καιρό στα (σοσιαλ)μιντιακά πηγαδάκια ένα φαινόμενο που κατά τ’ άλλα, συμβαίνει εδώ και δεκαετίες και αφορά όλες εκείνες τις διασημότητες που προέρχονται από επίσης διάσημους γονείς, ακόμα κι αν δεν επέλεξαν τον ακριβή κλάδο της μαμάς και του μπαμπά. (Για την ιστορία, υπάρχουν και τα «industry babies», που είναι παιδιά ανθρώπων που έχουν δουλέψει στη βιομηχανία του θεάματος χωρίς να είναι οι ίδιοι σταρ.)

Όπως με αυτοσαρκασμό και αυτογνωσία λέει και το ίδιο το περιοδικό στον υπότιτλο του εξωφύλλου του, ο αρθρογράφος Νέιτ Τζόουνς σε αυτό το cover story δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υπεραναλύει (απολαυστικότατα, ομολογουμένως) το φαινόμενο των «nepo babies», από την καλή και την ανάποδη. Γιατί, υπάρχει και η Λόρα Ντερν που πάνε δεκαετίες από όταν ήταν «η κόρη του Μπρους Ντερν», αλλά υπάρχει και ο Μπρούκλιν Μπέκαμ που απλά αλλάζει χόμπι σε δημόσια θέα, με τις «πλάτες» του Ντέιβιντ και της Βικτόρια.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35