8 πράγματα που χρησιμοποιούμε για χρόνια αλλά δεν πρέπει...

8 πράγματα που χρησιμοποιούμε για χρόνια αλλά δεν πρέπει...

Κάθε πράγμα έχει τη δική του διάρκεια ζωής, αλλά συχνά το ξεχνάμε. Με τον καιρό, πολλά από αυτά τα πράγματα όχι μόνο φθείρονται αλλά βλάπτουν και το σώμα μας. Για τον λόγο αυτό είμαστε εδώ για να σου υπενθυμίσουμε τι πρέπει -επιτέλους- να αποχωριστείς από τη ζωή σου αντικαθιστώντας τα με νέα αντικείμενα ή ρούχα που σηματοδοτούν και μια νέα αρχή.

Επιφάνεια κοπής, τηγάνια & άλλα αντικείμενα που πρέπει να αντικαθίστανται πιο συχνά απ’ όσο νομίζεις.

Πετσέτες

Οι πετσέτες που χρησιμοποιούμε στο μπάνιο πρέπει να πλένονται μετά από κάθε 3-5 χρήσεις. Όπως είναι λογικό, φθείρονται και χρειάζονται αντικατάσταση με την πάροδο του χρόνου. Κανονικά, χρησιμοποιούνται για 2-3 χρόνια. Αν δεν έχει περάσει τόσος καιρός και παρατηρήσεις ότι οι πετσέτες σου έχουν χάσει την αρχική απαλότητά τους και έχουν γίνει λιγότερο απορροφητικές, θα πρέπει να τις αντικαταστήσεις με καινούριες.

Κεφαλές ντους

Από την κεφαλή του ντους περνάει καθημερινά το νερό ώστε να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Η εν λόγω επιφάνεια καλύπτεται με βιοφίλμ και βακτήρια και μάλιστα 1 τετραγωνικό εκατοστό της κεφαλής του ντους μπορεί να φιλοξενήσει έως και ένα εκατομμύριο βακτήρια. Για τον λόγο αυτό, συνιστάται να καθαρίζουμε την κεφαλή του ντους κάθε εβδομάδα και η αντικατάστασή της να γίνεται κάθε 6-8 μήνες.

Παντόφλες

Κάτι άλλο που πολλοί ξεχνάνε να αντικαταστήσουνε είναι οι παντόφλες. Με τον καιρό, φθείρονται, χάνουν την ελκυστική τους εμφάνιση και γίνονται λιγότερο βολικές. Όσο για το κάθε πότε θα πρέπει να γίνεται η αντικατάστασή τους; Ανά ένα έτος.

Στρώματα, μαξιλάρια και παπλώματα

Η ποιότητα του ύπνου μας εξαρτάται άμεσα από το στρώμα στο οποίο κοιμόμαστε. Εάν αισθάνεσαι ότι το στρώμα δεν είναι πλέον τόσο άνετο και σε κάνει να κοιμάσαι άσχημα, ήρθε η ώρα να το αντικαταστήσεις. Κατά μέσο όρο, η διάρκεια ζωής του περιορίζεται στα 10 χρόνια.

Τα μαξιλάρια συνιστάται να πλένονται τουλάχιστον 2 φορές το χρόνο και να αντικαθίστανται κάθε 1-2 χρόνια.

Τα παπλώματα προτείνεται να πλένονται μία φορά τη σεζόν και δεν απαιτούν τόσο συχνές αντικαταστάσεις όπως τα μαξιλάρια. Ωστόσο, αν το αγαπημένο σου πάπλωμα είναι μαζί σου για πολύ καιρό, ήρθε η ώρα να σκεφτείς να αγοράσεις ένα καινούργιο. Κάθε 15-25 χρόνια συνιστάται η αντικατάστασή του.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35