Τύχη εναντίον ατυχίας: Τα 4 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι τυχεροί άνθρωποι…

Τύχη εναντίον ατυχίας: Τα 4 κοινά χαρακτηριστικά που έχουν οι τυχεροί άνθρωποι…

Φαίνεται πως οι τυχεροί άνθρωποι μοιράζονται τέσσερα κοινά χαρακτηριστικά.

Πολλές φορές μπορεί να έχετε νιώσει ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν την τύχη με το μέρος τους.

Η τύχη εξ ορισμού βασίζεται στις πιθανότητες. Αλλά σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γουάιζμαν, καθηγητή ψυχολογίας και συγγραφέα του βιβλίου «The Luck Factor», οι πράξεις και η στάση μας μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητες να σταθούμε πραγματικά τυχεροί.

Στη δεκαετή μελέτη του, μίλησε με 400 ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονταν ως «τυχεροί» ή ως «άτυχοι» και διαπίστωσε ότι όσοι είχαν συνεχώς καλή τύχη, επαγγελματικά και προσωπικά, αντιδρούσαν στις καταστάσεις με παρόμοιους τρόπους.

Ακολουθούν τα τέσσερα κοινά χαρακτηριστικά που βρήκε ότι μοιράζονται οι τυχεροί άνθρωποι:

1. Αρπάζουν τις ευκαιρίες

Οι τυχεροί άνθρωποι δεν είναι προσηλωμένοι σε έναν σταθερό τρόπο επίτευξης των στόχων τους. Αυτό το είδος ευελιξίας τους βάζει σε καταστάσεις όπου είναι πιο πιθανό να συναντήσουν και να δικτυωθούν με νέους ανθρώπους, σύμφωνα με την έρευνα του Γουάιζμαν.

«Είναι εύκολο για τους ανθρώπους να εξαντλήσουν τις ευκαιρίες στη ζωή τους. Συνεχίζουν να μιλούν με τους ίδιους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο. Συνεχίζουν να ακολουθούν την ίδια διαδρομή από και προς τη δουλειά. Συνεχίζουν να πηγαίνουν στα ίδια μέρη για διακοπές», γράφει στη μελέτη. «Αλλά οι νέες ή ακόμα και οι τυχαίες εμπειρίες εισάγουν τη δυνατότητα για νέες ευκαιρίες».

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35