Η πατάτα είναι ένα τρόφιμο με πολλές διαφορετικές χρήσεις, γι’ αυτό και δεν λείπει από καμία κουζίνα. Επειδή υπάρχουν πολλές ποικιλίες καλό είναι να αγοράζετε κάθε φορά την κατάλληλη για τη χρήση που προορίζεται: άλλες είναι καλές για τηγάνι και άλλες για φούρνο ή βράσιμο, οπότε ρωτήστε τον μανάβη σας.
Από διατροφικής άποψης αποτελείται κυρίως από υδατάνθρακες, που παρέχουν ενέργεια στον οργανισμό, ενώ είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών, ιδίως όταν καταναλώνεται με τη φλούδα της. Επίσης, περιέχει μεγάλη ποσότητα καλίου, αλλά και βιταμίνης C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου. Ακόμη, έχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β και φυλλικό οξύ.
Εμείς συγκεντρώσαμε για εσάς συνταγές που γίνονται κυρίως στον φούρνο, αλλά και στο τηγάνι, ακόμα και βραστή πατατοσαλάτα. Γίνονται ωραίο συνοδευτικό για τα κρέατα ή τα ψάρια μας, ενώ μερικές πληθωρικές συνταγές μπορεί να σταθούν και σαν ένα ορεκτικό ή ακόμα κι ένα ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ