Δέκα μεγάλα μυστικά για τον τούρκικο καφέ…

Δέκα μεγάλα μυστικά για τον τούρκικο καφέ…

Ο τούρκικος καφές, γνωστός στην Ελλάδα και ως ελληνικός καφές, συμβολίζει τη φιλία. Μια γνωστή τούρκικη παροιμία λέει ότι ένας τούρκικος καφές θυμάται 40 χρόνια. Το να πίνεις καφέ έχει μεγάλη σημασία για τους Τούρκους, ακόμα και η λέξη πρωινό στα τούρκικα «καβάλτ» σημαίνει «μετά τον καφέ».

1. Η αρχαιότερη μαρτυρία που έχουμε για τον τούρκικο καφέ εμφανίζεται τον 15ο αιώνα στα μοναστήρια των Σούφι στην Υεμένη. Από το χειρόγραφο Al-Jaziri μαθαίνουμε πως από την Υεμένη διαδόθηκε στη Μεδίνα και τη Μέκκα κι από εκεί στο Κάιρο, τη Δαμασκό, τη Βαγδάτη και την Κωνσταντινούπολη. Όταν οι Οθωμανοί κατέλαβαν την Αίγυπτο το 1517, έμαθαν από τους Αιγύπτιους να πίνουν τον καφέ τους.

2. Βασικό εργαλείο της παρασκευής του τούρκικου καφέ είναι το λεγόμενο μπρίκι. Ιδανικά πρέπει να είναι φτιαγμένο από χαλκό και να τοποθετηθεί σε στάχτη-θράκα. Για να γίνει ένας καφές μερακλίδικος πρέπει να ψηθεί σε σιγανή φωτιά, σχεδόν επί είκοσι λεπτά της ώρας.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35