20 πράγματα που θα ήθελα να είχα ακούσει στα 18 μου

20 πράγματα που θα ήθελα να είχα ακούσει στα 18 μου

Τα 18 είναι μια υπέροχη ηλικία, είναι η ηλικία που οι περισσότεροι νέοι άνθρωποι αφού τελειώσουν το σχολείο ξεκινούν μια νέα ζωή κάνοντας σκέψεις και όνειρα για αυτά που θέλουν να ζήσουν.

Είναι πολύ σημαντικό την περίοδο αυτή να έχουν κοντά τους ανθρώπους που να μπορούν να σέβονται την ατομικότητα, τη διαφορετικότητα και τα όνειρα τους. Πολύ συχνά όμως οι γονείς προβάλουν τα απωθημένα τους στα παιδιά, ενώ η κοινωνική πραγματικότητα τα ωθεί σαν πρόβατα στη σφαγή, σε κατευθύνσεις που οδηγούν σε αδιέξοδα.

Αν εγώ ήμουν τώρα 18 ετών θα ήθελα να υπήρχε κάποιος να μου πει πως αυτοί που σε συμβουλεύουν δεν ξέρουν περισσότερα από εσένα και φυσικά κανείς δεν ξέρει εσένα καλύτερα από σένα. Μην ακούς λοιπόν κανένα και κάνε αυτό που λέει η καρδιά σου, ακόμα κι αν κάνεις λάθος σίγουρα θα έχεις κερδίσει μια εμπειρία που θα την έχεις διαλέξει εσύ. Θα έχεις μάθει, θα έχεις γίνει πιο δυνατός.

Έχοντας περάσει τα 18 εδώ και καιρό αναρωτιέμαι πως θα ήταν η ζωή μου αν είχα ακούσει την καρδιά μου πιο νωρίς και αν δεν είχα κάνει τα λάθη που έχω κάνει. Η ανασκόπηση αυτή δεν εστιάζει στο παρελθόν, αντίθετα συνδέεται με την αλλαγή στο παρόν και μια λίστα από tips που θα σε βοηθήσουν να ακούσεις από κάποιον αυτό που έχεις στο μυαλό σου.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35