Μία απλή και γρήγορη συνταγή για ομελέτα φούρνου με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας.
Τα αυγά είναι μία πρώτη ύλη που αποτελεί βάση για πολλά χορταστικά γεύματα και ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορούμε να τα μαγειρέψουμε, δημιουργώντας ευφάνταστους συνδυασμούς.
Συγκεκριμένα, η ομελέτα είναι ένα από τα πιάτα που δεν βαριόμαστε ποτέ, καθώς υπάρχουν τόσες πιθανές εκδοχές που μπορούμε να δημιουργήσουμε, αναλόγως με την όρεξη και τις προτιμήσεις.
Αφράτη, αρωματική και πεντανόστιμη, η συγκεκριμένη συνταγή ομελέτας φούρνου υπόσχεται να σας εντυπωσιάσει με την πλούσια γεύση της, ενώ παράλληλα αποτελεί ένα light και θρεπτικό γεύμα.
Υλικά
4 αυγά, μέτρια
1 μέτρια κόκκινη ντομάτα, ωμή
1 μέτρια πράσινη πιπεριά, ωμή
4 κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C στον αέρα.
Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί με 2 κ. γλυκού ελαιόλαδο.
Σε βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα μέχρι να ανακατευτούν.
Ψιλοκόβουμε την ντομάτα και την πιπεριά και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά.
Ανακατεύουμε απαλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε καλά να πάει σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει η ομελέτα και να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Πηγή: www.iefimerida.gr