Κριθαράκι στο μάτι: 10 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Κριθαράκι στο μάτι: 10 εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισης

Το κριθαράκι στο μάτι είναι μία πολύ ενοχλητική και αντιαισθητική μόλυνση του ματιού, που διαρκεί, συνήθως, μία με δύο εβδομάδες.

Αρκετοί το μπερδεύουν με το χαλάζιο, που όμως παρουσιάζει αρκετές διαφορές. Οι σημαντικότερες είναι πως το χαλάζιο διαρκεί περισσότερο, μπορεί, δηλαδή, να φτάσει και μήνες ταλαιπωρίας, δεν πονάει και βρίσκεται πάντα στο εσωτερικό του ματιού, ενώ το κριθαράκι εμφανίζεται και στο εξωτερικό μέρος του βλεφάρου.

Τι είναι το κριθαράκι στο μάτι;

Το κριθαράκι στο μάτι είναι μία μόλυνση από το βακτήριο του σταφυλόκοκκου, που, ενώ ζει κανονικά στην επιδερμίδα μας χωρίς να προκαλεί προβλήματα, μπορεί να προσβάλει τους αδένες του ματιού ή τον θύλακα της βλεφαρίδας.

H2: Ποια είδη υπάρχουν;

Το κριθαράκι στο μάτι χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, ανάλογα με το που θα εκδηλωθεί:

στο εξωτερικό κριθαράκι και

στο εσωτερικό κριθαράκι

Στο εξωτερικό κριθαράκι στο μάτι εμφανίζεται μία κόκκινη φουσκάλα στο βλέφαρο, η οποία μπορεί να έχει περισσότερες από μία κορυφές.

Στο εσωτερικό κριθαράκι στο μάτι, επίσης εμφανίζεται μία φουσκάλα, συνήθως μικρότερου μεγέθους από το εξωτερικό, αλλά με περισσότερο πόνο και ενόχληση. Αυτή η μορφή ενδέχεται να προκαλέσει και παροδικές διαταραχές στο μάτι, όπως θολή όραση.

Από τι προκαλείται;

Το κριθαράκι στο μάτι προκαλείται, όπως ήδη αναφέραμε, από τον σταφυλόκοκκο, ένα βακτήριο το οποίο ζει στο δέρμα μας. Εφόσον, λοιπόν, ζει κανονικά στο δέρμα μας χωρίς να μας προκαλεί προβλήματα, πώς φτάνουμε στο σημείο της μόλυνσης; Οι πιο συνηθισμένες αιτίες είναι…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35