Τέλος εποχής για «Διογένη» και «Αθηνών Αρένα»

Τέλος εποχής για «Διογένη» και «Αθηνών Αρένα»

Τέλος εποχής ήρθε για τρεις εμβληματικούς χώρους της νυχτερινής Αθήνας που έχουν αφήσει εποχή, οι οποίοι πέρασαν από τα χέρια της οικογένειας Παπαθεοχάρη στην Prodea Investments. Το deal έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ολοκληρωθεί, οπότε τα κτίρια που στέγαζαν τα «Διογένης Palace», «Διογένης Studio» και «Αθηνών Arena» θα κάνουν ένα διαφορετικό comeback.

Η συμφωνία είναι τριμερής μεταξύ της Prodea, των τραπεζών και της οικογένειας Παπαθεοχάρη ώστε να προχωρήσει η διαδικασία εξυγίανσης δύο εταιρειών συμφερόντων της. Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη για το μέλλον των κτιρίων, ένα εκ των οποίων φιλοξενεί ήδη γραφεία εταιρειών, θεωρείται όμως ότι θα χρησιμοποιηθούν κυρίως ως κτίρια γραφείων.

Το «Αθηνών Arena» είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση, αφού θα πρέπει να γίνει μια μεγάλη ανακαίνιση του τεράστιου χώρου του για να μετατραπεί σε κτίριο που θα φιλοξενεί γραφεία. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ίσως ο μοναδικός χώρος που μπορεί να φιλοξενήσει πολύ δημοφιλή ερμηνευτή, ο οποίος «ψάχνεται» για το νέο κέντρο προκειμένου να φιλοξενηθεί την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς του real estate, το αργότερο σε δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταβίβασης των κτιρίων που έστησε ο Γιάννης Παπαθεοχάρης. Κτίρια στα οποία μεγαλούργησαν τις προηγούμενες δεκαετίες -αλλά και μέχρι πρότινος- τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού, παρουσιάστηκαν φαντασμαγορικά σόου και ξεπήδησαν νέοι τραγουδιστές που έκαναν και εξακολουθούν να κάνουν πολύ μεγάλη καριέρα.

«Διογένης Palace, πρέπει να πας»

Ένα χειμωνιάτικο απόγευμα στα τέλη της δεκαετίας του ’60, ένας πιτσιρικάς 12 ετών, που δουλεύει λούστρος στις γειτονιές του Πειραιά, καθαρίζει τα παπούτσια του επιχειρηματία Σπύρου Παπαθεοχάρη, τον οποίο έχει μόνιμο πελάτη. Ο τελευταίος είναι ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Διογένης». Στο υπόγειό του στεγάζεται το ομώνυμο νυχτερινό κέντρο στο οποίο τραγουδάει ο Γιάννης Ντουνιάς.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35