Τη Χίο στο πιάτο θα απολαύσουμε από τις 7- 9 Ιουλίου 2023, στην πλατεία της Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας και στην γραφική Λαγκάδα στα πλαίσια του Taste like Chios Fest 2023, υπό τον τίτλο “Η παράδοση στο πιάτο μας”.
Το πρώτο φεστιβάλ Γαστρονομίας και Τουρισμού διοργανώνεται από τον Ιδιωτικό Φορέα Τουρισμού Χίου (ΦΤΧ), με την στήριξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Χίου.
Ο Φορέας Τουρισμού Χίου θα φιλοξενήσει κορυφαίους chefs από την Ελλάδα, την Ρουμανία και την Τουρκία, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας υλικά από τη Χίο, τις Οινούσσες και τα Ψαρά, υπόσχονται να καταπλήξουν τους επισκέπτες τουΦεστιβάλ και να απογειώσουν την τοπική γαστρονομία.
Σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας, την Ρουμανική και Τουρκική Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων, ο Φορέας Τουρισμού Χίου βάζει στόχο να αναδείξει την Χίο, όχι μόνο ως ακόμα έναν προορισμό για Έλληνες και ξένους επισκέπτες, αλλά ως έναν τόπο με μακρά παράδοση σε ιδιαίτερες, και, ενίοτε, μοναδικές γεύσεις, ικανές να προσελκύσουν και να αιχμαλωτίσουν επισκέπτες με καθαρά γαστριμαργικά ενδιαφέροντα.
Στη διάρκεια του Φεστιβάλ θα διεξαχθούν θεματικά master classes από εκπροσώπους τής Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελληνικής, Ρουμανικής και Τουρκικής Γαστρονομίας, με κυρίαρχο προϊόν τη Μαστίχα, στο Μουσείο Μαστίχας.
Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ