Παγωτό στο σπίτι: 22 συνταγές με ή χωρίς παγωτομηχανή!

Παγωτό στο σπίτι: 22 συνταγές με ή χωρίς παγωτομηχανή!

Το καλοκαίρι έφτασε (επιτέλους!) και εμείς το γιορτάζουμε φτιάχνοντας παγωτά στο σπίτι. Ετοιμάζουμε τις αγαπημένες μας γεύσεις, με ελεγμένα υλικά της αρεσκείας μας και μαθαίνουμε όλα τα μυστικά για σούπερ κρεμώδη παγωτά ακόμη και χωρίς παγωτομηχανή.

Το παγωτό είναι το πιο ωραίο, απλό και υγιεινό γλυκό. Παρασκευάζεται με βάση το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη (ή άλλο γλυκαντικό) και ό,τι άλλο προσθέσουμε για να δώσουμε γεύση π.χ. σοκολάτα, κακάο, ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.ά. Το μείγμα αυτό στη συνέχεια παγώνει και ταυτόχρονα αναδεύεται ώστε να ενσωματωθεί αέρας και να αποκτήσει αφράτη υφή. Παράλληλα, με το ανακάτεμα εμποδίζουμε τον σχηματισμό μεγάλων κρυστάλλων νερού, που θα χαλάσουν την ωραία υφή του παγωτού. Η διαδικασία παγώματος-ανάδευσης είναι πιο εύκολο να γίνει με μια παγωτομηχανή, αλλά μπορεί να γίνει και με πάγωμα του μείγματος στην κατάψυξη και χτύπημα στο χέρι ανά τακτά διαστήματα.

Κάποια παγωτά περιέχουν και αυγά. Σε αυτή την περίπτωση, έχουν ως βάση μια κρεμ ανγκλέζ, δηλαδή μια κρέμα κατσαρόλας που περιέχει κρέμα γάλακτος, γάλα, ζάχαρη και κρόκους αυγών. Αυτή η κρέμα στη συνέχεια περνάει στην παγωτομηχανή, όπου αναδεύεται σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να αποκτήσει πιο συμπαγή υφή. Η κλασική κρεμ ανγκλέζ αρωματίζεται με βανίλια, επομένως το παγωτό που θα προκύψει θα έχει και αυτό γεύση βανίλια. Όμως, με διάφορες προσθήκες υλικών και προσαρμόζοντας τις αναλογίες της κρεμ ανγκλέζ, μπορούμε να φτιάξουμε σχεδόν όποια γεύση παγωτού θέλουμε.

Μια άλλη κατηγορία είναι τα σορμπέ και οι γρανίτες, τα οποία περιέχουν πολτούς ή χυμούς φρούτων, νερό και ζάχαρη και κανονικά δεν περιέχουν γαλακτοκομικά. Ωστόσο, αν είστε vegan και θέλετε να είστε σίγουροι όταν αγοράζετε έτοιμο σορμπέ, καλό είναι πάντα να διευκρινίζετε με τον πωλητή ότι δεν περιέχει γαλακτοκομικά ή να διαβάζετε την ετικέτα γιατί ορισμένα μπορεί να περιέχουν γάλα ή κρέμα γάλακτος. Στο εξωτερικό, αυτά τα ονομάζουν sherbets και είναι μια ξεχωριστή κατηγορία, ωστόσο εδώ τα λέμε όλα σορμπέ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35