Σπιναλόγκα: Πώς το νησί συνώνυμο της απομόνωσης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κρήτης

Σπιναλόγκα: Πώς το νησί συνώνυμο της απομόνωσης έγινε ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Κρήτης

Για δεκαετίες μετά την εγκατάλειψή του, δεν ήταν πολλά γνωστά για το νησί της Σπιναλόγκας ή για τις μέρες του ως αποικία λεπρών, αλλά όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Το νησί της Σπιναλόγκας (γνωστό και ως Καλυδώνα) βρίσκεται στην Ανατολική Κρήτη, κοντά στα χωριά Ελούντα και Πλάκα. Αφού το υπέροχο μυθιστόρημα της Victoria Hislop «Το νησί» έγινε μπεστ σέλερ και επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά στο Μega, η Σπιναλόγκα βρέθηκε στην κορυφή της λίστας με εκατομμύρια ταξιδιώτες να την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Η πρώιμη ιστορία της Σπιναλόγκας

Το νησί της Σπιναλόγκας είναι ένα αρχαίο φρούριο που χτίστηκε για πρώτη φορά για να προστατεύσει την αρχαία Ολούς (Ελούντα), που ήταν κάποτε μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Κρήτης, ειδικά μεταξύ 3000-900 π.Χ.

Αργότερα τον 16ο αιώνα, οι Ενετοί έχτισαν ένα φρούριο στη Σπιναλόγκα πάνω από τα ερείπια μιας ακρόπολης και θεωρήθηκε απόρθητο. Αυτό δεν εμπόδισε τον πειρατή Μπαρμπαρόσα (που εμφανίζεται τώρα στην ταινία του Χόλιγουντ οι Πειρατές της Καραϊβικής) να επιχειρεί να εισβάλει στο φρούριο.

Οι Ενετοί, ωστόσο, διατήρησαν τον έλεγχο του νησιού μέχρι που το κατέλαβε η Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1715 και δημιούργησε ένα τουρκικό χωριό με περίπου χίλιους κατοίκους.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35