Πως θα μάθω στο παιδί μου να κολυμπάει...

Πως θα μάθω στο παιδί μου να κολυμπάει...

Γράφει η Ελένη Πάζιου, Προπονήτρια κολύμβησης, Ηράκλειο Κρήτης

Το καλοκαίρι, η αγαπημένη εποχή μικρών και μεγάλων πλησιάζει. Είναι μια όμορφη και ξένοιαστη περίοδος αφού οι βουτιές και τα παιχνίδια στη θάλασσα και την πισίνα παίρνουν τον πρώτο ρόλο. Απαραίτητη όμως προϋπόθεση για να είναι διασκεδαστική και ασφαλής η παραμονή στη θάλασσα ή την πισίνα είναι η εξοικείωση με το νερό.

Οι γνώσεις  πάνω στις κολυμβητικές δεξιότητες  αποτελούν πρωταρχικό μέλημα όλων.  Οι γονείς μπορούν και εκείνοι να βοηθήσουν το παιδί τους να αποκτήσει κολυμβητικές δεξιότητες.

Διαδικασία της εκμάθησης κολύμβησης

Από  τις πρώτες μέρες της ζωής του το μωρό έρχεται σε επαφή  με το υγρό στοιχείο και αρχίζει να παίρνει τα πρώτα  ερεθίσματα. Η γνωριμία του με το νερό μπορεί να ξεκινήσει  από το σπίτι με την μορφή παιχνιδιού.

Το μπάνιο στο σπίτι θα πρέπει να είναι διασκέδαση, να το γνωρίσει το παιδί ως μια ευχάριστη δραστηριότητα.

Από την ηλικία των 2 ετών, όπου το παιδί κατακτά τις πρώτες δεξιότητες, οι γονείς μπορούν να το παροτρύνουν να βάλει εκείνο νερό στα μαλλιά του και στα μάτια του. Αν υπάρχει η δυνατότητα της μπανιέρας, μια ωραία διαδικασία είναι να γεμίσει  με αρκετό  νερό και να παίξει το παιδί για αρκετή ώρα με διάφορα παιχνίδια που είτε θα επιπλέουν είτε θα βυθίζονται.

Οι γονείς πρέπει να δίνουν στα παιδιά  χρόνο για να συνηθίσουν το νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35