11ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης 21- 25 Αυγούστου 2023

11ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης 21- 25 Αυγούστου 2023

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης είναι ένα διεθνές φεστιβάλ πενθήμερης διάρκειας (Συνδιοργάνωση Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων και ΑΜΚΕ ΘΡΑΚΑ) που πραγματοποιείται στη Λάρισα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται με την υποστήριξη και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και με την υποστήριξη του Δήμου Τρικκαίων, του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, της Μαγνήτων Κιβωτός, του Διαχρονικού Μουσείου της Λάρισας, του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, του Ξενοδοχείου Kierion, του Ξενοδοχείου Διόνυσος και του Βιβλιοπωλείου Καλτσάς.

Κάθε χρόνο, περισσότεροι από εβδομήντα Έλληνες και διεθνείς ποιητές συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, παράλληλα με μουσικά δρώμενα, και την έκθεση εικαστικής τέχνης που συντονίζεται από τη Νίνα Καψάλη.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν τα διεθνή προγράμματα διαμονών Καταφύγιο του Οδυσσέα (χρηματοδότηση από την Creative Europe) και “Αντίστιξη: αφήγηση της μετανάστευσης από την Περιφέρεια ως Κέντρο” (χρηματοδότηση από την EFFEA).

Το πρόγραμμα θα συμπεριλαμβάνει και την παρουσίαση της ανθολογίας ελληνικής Queer ποίησης (συνεργασία με το ίδρυμα Rosa Luxemburg της Ελλάδας), και οπτικοακουστικές performances από τη Σίσσυ Δουτσίου και τον Τάσο Σαγρή.

Επιπλέον, στο φετινό Φεστιβάλ θα απονεμηθούν δύο βραβεία: το Βραβείο Μάκης Λαχανάς στον Σωτήριο Πάστακα για την πολύτιμη συνεισφορά του στην ελληνική ποίηση, και το Βραβείο Θράκα καλύτερης ανέκδοτης πρώτης συλλογής, το οποίο θα ανακοινωθεί κατά την τελετή έναρξης του Φεστιβάλ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35