Τέλος στον δρόμο καρμανιόλα - Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος

Τέλος στον δρόμο καρμανιόλα - Πότε θα είναι έτοιμος ο νέος αυτοκινητόδρομος

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, ο οποίος θα συρρικνώσει τις αποστάσεις και θα ενισχύσει την οδική ασφάλεια.

Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα-Πύργος, ο οποίος λογίζεται ως ένας από τους σημαντικότερους υπό υλοποίηση οδικούς άξονες δεδομένου ότι, όπως εκτιμάται, θα αναβαθμίσει πλήρως την οδική ασφάλεια.

Όπως είχε γνωστοποιηθεί κατά την πρόσφατη (20 Ιουλίου) επίσκεψη του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα, στον αυτοκινητόδρομο, η πρόοδος κατασκευής του Πάτρα-Πύργος έχει υπερβεί το 20%, «με τους ρυθμούς εκτέλεσης να είναι συνεχώς αυξανόμενοι».

Η κατασκευή του Πάτρα-Πύργος, με ανάδοχο την Ολύμπια Οδό, ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2025. Το έργο, μήκους 75 χλμ. έχει χωριστεί σε 3 εργοτάξια, καθένα εκ των οποίων έχει αναλάβει από ένας όμιλος. Ειδικότερα:

Ο όμιλος ΑΒΑΞ κατασκευάζει το πρώτο, μήκους 21 χλμ., τμήμα Μιντιλόγλι - Καραίϊκα, που χωρίζεται σε δύο τμήματα. Το πρώτο είναι 13 χλμ. και λογίζεται ως το πιο απαιτητικό δεδομένου ότι αφορά σε διαπλάτυνση της εθνικής οδού με παράλληλη κυκλοφορία. Το τμήμα από Καραίϊκα έως Γαστούνη κατασκευάζεται από την ΑΚΤΩΡ, ενώ το τμήμα από Γαστούνη έως Πύργο από την ΤΕΡΝΑ.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35