Η Κατερίνα Καράμπελα φιλοξενούμενη του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο Κανάλι 1/Πειραιά

Η Κατερίνα Καράμπελα φιλοξενούμενη του Κωνσταντίνου Μαργαρίτη στο Κανάλι 1/Πειραιά

Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος τίμησε τους συνεργάτες της Κλαίρη Παπανδρέου και Ανδρέα Γιαννακουλόπουλο. Ο Αλέξανδρος Κακαβάς, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων και η κυρία Τζένη Κοσμίδου, Γενική Γραμματέας της Ένωσης, έδωσαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου τιμητική πλακέτα στους επί εικοσαετίας συνεργάτες της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, τη νομικό Κλαίρη Παπανδρέου και τον καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Ανδρέα Γιαννακουλόπουλο για την μέχρι σήμερα εποικοδομητική τους συνεργασία.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος Αλέξανδρος Κακαβάς "Επί σχεδόν είκοσι έτη, εξ ων τα 13 επί προεδρίας μου, χωρίς την Κλαίρη Παπανδρέου δεν θα είχε λειτουργήσει άριστα το τμήμα κατοχυρώσεων και χωρίς τον Ανδρέα Γιαννακουλόπουλο δεν θα υφίσταντο τα sites της Ε.Σ.Ε. χάρις στα οποία προβάλλεται το έργο της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και προωθούνται οι πολιτιστικές δράσεις της' και συμπλήρωσε "πλέον και της Λέσχης Φίλων της Ε.Σ.Ε.".

Αυτό είναι και το θέμα μας, διότι έχουμε κοντά μας την καταξιωμένη δημοσιογράφο Κατερίνα Καράμπελα, η οποία είναι συντονίστρια Αθηνών της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων και θα μας πει τώρα που την έχουμε κοντά μας περισσότερες πληροφορίες για τη δράση αυτή.

Καλημέρα κυρία Καράμπελα τι κάνετε;

ΚΚ: Καλημέρα κύριε Μαργαρίτη.

Καλημέρα πολλές βραβεύσεις βλέπω πολλές δράσεις, κινητικότητα τι γίνεται τώρα με τα της Λέσχης Φίλων; Τι είναι αυτό το καινούργιο που ετοιμάζετε πάλι. Όλο πρωτότυπα πράγματα...

ΚΚ:  Η Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος είναι μια Λέσχη στην οποία μπορούν οι άνθρωποι που δεν είναι επαγγελματίες να έχουν μια έκφραση καλλιτεχνική. Ο σκοπός της λέσχης είναι ίδρυση τοπικών λεσχών στους κατά τόπους δήμους. Δηλαδή να μην είναι κάτι συγκεντρωμένο μόνο στην Αθήνα, αλλά να εξελιχθεί και στους δήμους όλης της χώρας.

Εσείς αναλάβατε την πρωτοβουλία μόνο εντός Αττικής ή θα πάτε εκεί για την υπόλοιπη Ελλάδα;

ΚΚ:  Η συντονιστική επιτροπή Αθηνών θα ασχοληθεί πιο πολύ με τους δήμους της Αττικής, όμως εμείς θα μπορούμε να βοηθήσουμε οποιαδήποτε δήμο εκτός Αθηνών, εκτός Αττικής σε ότι μας ζητηθεί.

Πολύ όμορφα. Πώς το σκέφτεστε, υπάρχει ενδιαφέρον; Γιατί μόλις το ακούσαμε εμείς εδώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά, «Καλημέρα Πειραιά», είπαμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε αυτή την κατάσταση, διότι ο πολιτισμός ηρεμεί τα πάθη. Βλέπετε τι γίνεται με τη βία και αισιοδοξούμε ότι όταν ο κόσμος έχει χώρο έκφρασης μέσα σε πολιτιστικές κυψέλες θα είναι πιο ήρεμα τα πράγματα.

ΚΚ:  Ακριβώς ακριβώς πολύ σωστά κύριε Μαργαρίτη οπότε ο σκοπός της Λέσχης έχει σαν τόπο έκφρασης τους καλλιτέχνες. Πρέπει να αναδείξουμε τα έργα των καλλιτεχνών και στην περιφέρεια της Ελλάδος. Να δώσουμε τόπο και φωνή σε νέους καλλιτέχνες. Είναι σημαντικό το έργο, η καλλιτεχνική δημιουργία να μπορεί να εκφραστεί σε πιο μεγάλες ομάδες, να αναδειχθεί αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη και διάδοση του πολιτισμού στις περιοχές που θα δραστηριοποιηθούν. Η ανάγκη έκφρασης δεν πρέπει να απομονώνεται. Όλοι έχουμε φως μέσα μας για να γίνει η δημιουργία πρέπει να το μεταδώσουμε. Επί παραδείγματι, κάποιος γράφει ποίηση στίχους, κάποιος  κάνει σύνθεση μουσικής. Αυτά από το να τα διαβάσουμε μόνο τους συγγενείς μας και τους φίλους μας μπορούν κάλλιστα να αναδειχθούν μέσα από μια λέσχη σαν τη Λέσχη Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος, πάντα με τη συμβολή της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Είναι πολύ βασικό αυτό και γίνεται πολύ σημαντικό έργο.

ΚΚ:  Ακριβώς, όπως είπε πρόσφατα σε μια συνέντευξή του ο Αλέξανδρος Κακαβάς, που είναι και πρόεδρος της Ένωσης.

Και η κυρία Κοσμίδου Γενική Γραμματέας εκεί και εσείς ως συντονίστρια Αττικής;

Κ.Κ: Λοιπόν, οι περισσότεροι από τα μέλη της  Ένωσης δεν είναι απλά σεναριογράφοι, παρόλο που διακρίθηκαν με αυτή την ιδιότητα, όμως διαθέτουν τα προσόντα και έχουν τη δυνατότητα να υπηρετούν όλες  τις πολιτιστικές δραστηριότητες της Ενώσεως Σεναριογράφων Ελλάδος. Γι’ αυτό λοιπόν αυτό είναι το σημαντικό, επιδιώκουμε με κάθε δυνατό μέσο να διευκολύνουμε κάθε ενδιαφερόμενο. Δηλαδή κυρίως φυσικά τους επίδοξους σεναριογράφους ή αυτούς που θέλουν να εκφραστούν μέσω του λόγου…

Πολύ βασικό αυτό

Κ.Κ:… κάποιος δηλαδή να εκφράσει τις προσωπικές του ανησυχίες χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε είδος γραπτού λόγου. Πιθανότατα να είναι και ποίηση. Επίσης, είπε ο κύριος Κακαβάς, ότι στόχος της Λέσχης είναι η προσέλκυση πολιτιστικών δράσεων, δηλαδή σε όλη την επικράτεια και όχι μόνο στην Αθήνα και τα λοιπά αστικά κέντρα. Γι’ αυτό το λόγο, μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, θα αρχίσουμε να επισκεπτόμαστε τους δήμους, ώστε να γνωρίσουμε τους αιρετούς παράγοντες όσο και τους γηγενείς δημιουργούς καλλιτέχνες και να ακούσουμε τις απόψεις τους…

Πολύ εύστοχο αυτό, βέβαια, πολύ καλά θα κάνετε.

Κ.Κ: Να ακούσουμε τις απόψεις και τις προτάσεις τους και να συμπεράνουμε πως θα μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος όλων.

Να το κάνετε, διότι είναι πολύ βασικό εμείς εδώ από τον Πειραιά θα στηρίζουμε αυτή την πρωτοβουλία και θα είμαστε σε στενή επαφή. Άλλωστε φιλοξενήσαμε και τον κύριο Κακαβά, σήμερα φιλοξενούμε και εσάς ως συντονίστρια της Λέσχης Φίλων της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος και θα είμαστε σε επικοινωνία έτσι ώστε να καταγράφουμε τις δράσεις και ότι άλλο μπορούμε να προσφέρουμε έτσι ώστε μέσα από πολιτιστικές κυψέλες, να μπορέσουμε να περιορίσουμε τα κρούσματα βίας και να δώσουμε χώρο έκφρασης σε όλους τους πολίτες. Καλημέρα κυρία Καράμπελα, καλημέρα από τον Πειραιά.

Κ.Κ: Καλημέρα Πειραιά. Καλημέρα κύριε Μαργαρίτη να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

Γεια σας



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35