«ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ!»: Ατομική Έκθεση της Μάρης Ηλιάδη 17/2 19.30

«ΕΡΩΤΑΣ ΕΙΝΑΙ!»: Ατομική Έκθεση της Μάρης Ηλιάδη 17/2 19.30

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Ομότιμο καθηγητή ιστορίας της Τέχνης ΕΚΠΑ

Η Μαίρη Ηλιάδη η ξαδέλφη μου, ζωγραφίζει με την ορμή του νεοφώτιστου αλλά και την πολύτιμη εμπειρία ενός ανθρώπου που είναι γεμάτος εμπειρίες από την ζωή του. Ζωγραφίζει λαμπερά λουλούδια προς δόξαν της ζωής που ξαναγεννιέται κάθε ημέρα. Αλλά και εις μνήμην παλαιοτέρων και νεότερων ερώτων . Και ενώ στη ζωή οι έρωτες κάποτε τελειώνουν, στη ζωγραφική αυτοί δεν μαραίνονται ποτέ!

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της Μάρης Ηλιάδη που θα πραγματοποιηθούν στο ιστορικό κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μαρκοπούλου (Γ. Παπαβασιλείου 34), το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19.30.

Η έκθεση, με τίτλο «Έρωτας είναι!» συμπεριλαμβάνει παραστατική ζωγραφική,  abstract με ακουαρέλα και ακρυλικά, λάδια ή μικτή τεχνική σε καμβά κυρίως φωτογραφιών της δημιουργού.

Ο κοινός παρονομαστής των έργων της έκθεσης είναι η υπαρξιακή αναφορά, η οδός προς την ευτυχία  μέσα από την συνύπαρξη και την αρμονία προς δημιουργία μιας νέας ιδέας ή μιας νέας ζωής.

Με αφορμή την ομορφιά και την αισθητική της φύσης, η Μάρη Ηλιάδη φιλοτεχνεί πίνακες με έμπνευση σε μια θεματική κλασική για τη φορμαλιστική ζωγραφική που απασχόλησε πολλούς εικαστικούς εδώ και αιώνες. Τα έργα, σε μια δεύτερη ανάγνωση, προκαλούν τον θεατή να κάνει την προσωπική του αναζήτηση και ενδοσκόπηση.

Η Μάρη Ηλιάδη, μόνιμη κάτοικος Πόρτο Ράφτη, ελκύεται από τη συγκίνηση της δημιουργίας ενός έργου, την ομορφιά της μεταφοράς της ψυχικής της κατάστασης σε αυτό και της μεταλαμπάδευσης της αισιοδοξίας και της χαράς. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Το επισκέψιμο ωράριο της έκθεσης διαμορφώνεται ως εξής:

Δευτέρα με Παρασκευή: 11:00 – 18:00,

Σαββατοκύριακο: 11:00 – 13:00 & 17:00-21:00.



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35