Η Αντιγόνη του Σοφοκλή γίνεται διαδραστικό παιχνίδι. Απολαύστε το

Η Αντιγόνη του Σοφοκλή γίνεται διαδραστικό παιχνίδι. Απολαύστε το

Τοποθεσία: Θήβα. Οι γιοι του Οιδίποδα, Ετεοκλής και Πολυνείκης, έπεσαν στη μάχη με τρόπο τραγικό, μα η μοίρα των άψυχων κορμιών τους έχει αποφασιστεί να είναι διαφορετική. Η Αντιγόνη ορκίζεται να τιμήσει τον νεκρό αδερφό της, πηγαίνοντας κόντρα στην εξουσία και στους νόμους των θεών και των ανθρώπων.

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά παρουσιάζει τη γνωστή σε όλους μας τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη» με τη μορφή ενός ψηφιακού παιχνιδιού για παιδιά, εφήβους και τους γονείς τους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να… ξαναγράψουν την ιστορία, μαθαίνοντας παράλληλα με διασκεδαστικό τρόπο για την τραγωδία και την αρχαία Ελλάδα.

Σε αυτό το παιχνίδι-αποστολή, η Αντιγόνη είσαι εσύ και κρατάς την ιστορία στα χέρια σου. Το σώμα του αδερφού σου, του Πολυνείκη, βρίσκεται κάπου έξω από τα τείχη, παρατημένο στην τύχη του. Θα το αφήσεις εκεί υπακούοντας το νόμο ή θα προσπαθήσεις να τον θάψεις; Η επιλογή είναι δική σου.

Περιηγήσου στην πόλη της Θήβας χρησιμοποιώντας τα κουμπιά ελέγχου και φτιάξε με τις αποφάσεις σου τη δική σου εκδοχή της ιστορίας. Ο Χορός σχολιάζει κάθε σου κίνηση, δίνοντάς σου χρήσιμες πληροφορίες και κρυμμένα στοιχεία για το πώς θα αλληλεπιδράσεις με τον κόσμο του παιχνιδιού.

Γρίφοι, διλήμματα, διαφορετικά μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν στο τέλος της δικής σου ιστορίας σε περιμένουν σε αυτήν τη διαδραστική «Αντιγόνη». Τα βήματα είναι απλά. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού: (https://antigonigame.gr/)  κατεβάζεις την εφαρμογή (διαθέσιμη για φορητές android και iOS συσκευές) και η περιπέτεια ξεκινά αμέσως σε έναν τρισδιάστατο χώρο σε πραγματικό χρόνο.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλογών αποτελεί συνέχεια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Από το Μουσείο στο Θέατρο. Ανιχνεύοντας τη Θεατρική Πράξη της Αρχαίας Τραγωδίας», το οποίο παρουσιάζεται σε αρχαιολογικούς χώρους στα νησιά της Περιφέρειας Πειραιά. Αφορά μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο να τους εξοικειώσει με την αρχαία τραγωδία, τη σύγχρονη γλώσσα του θεάτρου και την θεατρική πρακτική.

Πηγή: athinorama.gr



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35