Ξεσηκωμός στην Αυστραλία για τη σκληρή διαφήμιση υπέρ του εμβολιασμού… (video)

Ξεσηκωμός στην Αυστραλία για τη σκληρή διαφήμιση υπέρ του εμβολιασμού… (video)

Δείτε τη διαφήμιση που έχει ξεσηκώσει δριμεία κριτική λόγω της γραφικής απεικόνισης μιας νεαρής γυναίκας με κορωνοϊό.

Σάλο έχει προκαλέσει μια νέα διαφήμιση στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας της αυστραλιανής κυβέρνησης υπέρ του εμβολίου, που παρουσιάζει μια νεαρή διασωληνωμένη γυναίκα να παλεύει να πάρει ανάσα.

Στο τέλος του βίντεο εμφανίζεται το κείμενο: «Η Covid – 19 μπορεί να επηρεάσει τον καθένα. Κλείσε ραντεβού για το εμβόλιο».

Η συγκεκριμένη διαφήμιση αποτελεί μέρος της ευρύτερης εμβολιαστικής καμπάνιας που λαμβάνει χώρα στην Αυστραλία, με την ονομασία «Όπλισε τον εαυτό σου», ωστόσο έχει ήδη ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με τους πολέμιους του εν λόγω σποτ, οι εικόνες που προβάλλονται είναι «υπερβολικά σκληρές» ενώ η διαφήμιση στοχοποιεί άδικα τους νέους ανθρώπους, οι οποίοι υπολογίζεται ότι δεν θα έχουν πρόσβαση στα εμβόλια μέχρι το τέλος του έτους. Σημειώνεται μάλιστα, ότι στην Αυστραλία υπάρχει έλλειψη του εμβολίου της Pfizer, το οποίο συστήνεται για τις ηλικιακές ομάδες κάτω των 40.

«Παντελώς προσβλητική η απόφαση του να προβάλλουν μια τέτοια διαφήμιση όταν οι Αυστραλοί που ανήκουν σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ακόμα περιμένουν να έρθει η σειρά τους για να κάνουν εμβόλιο», έγραψε στο Twitter ο παρουσιαστής ειδήσεων Hugh Riminton.

Το σποτ προς το παρόν προβάλλεται μόνο στο Σίδνεϋ, το οποίο βρίσκεται εν μέσω ενός ισχυρού ξεσπάσματος της μετάλλαξης Δέλτα, ενώ διανύει την τρίτη εβδομάδα lockdown.

Δείτε το βίντεο:

https://www.canberratimes.com.au/story/7335447/graphic-scare-and-care-in-public-covid-19-campaign/

πηγή: https://www.ieidiseis.gr/ 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35