Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων

Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές με πλήθος δωρεάν εκδηλώσεων

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος -μετά από διετή αναστολή λόγω της πανδημίας- από τις 26 έως τις 29 Μαΐου σε όλη τη χώρα, τις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με πλήθος εκδηλώσεων για το ευρύ κοινό και τη μαθητική κοινότητα. Η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» σχεδιάστηκαν από τη Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων στο πλαίσιο της συμμετοχής στο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Εκπαίδευση στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας. Η δράση εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2012 σε 3 νομούς και έκτοτε συνεχώς διευρύνεται με τη συμμετοχή φορέων από 42 νομούς.

Στο φετινό εορτασμό συμμετέχουν 48 Περιφερειακές και Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς από 36 Περιφερειακές Ενότητες της Επικράτειας σε συνεργασία με 21 Δήμους, 23 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΥΠΠΕΘ, καθώς και πολλά μη δημόσια μουσεία, Ιερές Μητροπόλεις, Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πανεπιστημιακές Σχολές, σχολεία, πολιτιστικούς συλλόγους, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σωματεία και συνεταιρισμούς πολιτών, αλλά και με πολλούς εθελοντές.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

 



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35