Δήμος Αίγινας: Τριήμερο κυκλικού τουρισμού

Δήμος Αίγινας: Τριήμερο κυκλικού τουρισμού

Ο Δήμος Αίγινας και το δίκτυο Civinet διοργανώνουν 13-15 Μαϊου 2022 ένα τριήμερο τουριστικής δράσης με επίκεντρο τον τουρισμό σε πλήρη αρμονία με την φύση.

Το Δίκτυο CIVINET Greece – Cyprus μαζί με τον Δήμο Αίγινας και μια σειρά από τοπικούς φορείς της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής, και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, σας προσκαλεί σε ένα τριήμερο δράσεων αφιερωμένο στον κυκλικό τουρισμό που θα πραγματοποιηθεί στις 13-15 Μαΐου 2022 στο νησί της Αίγινας.

Το παρόν τριήμερο διοργανώνεται με αφορμή την εθελοντική δράση για τα «Μονοπάτια Πολιτισμού Αίγινας» που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Αίγινας, την Trace Your Eco και τον Δήμο της Αίγινας στις 8-15 Μαΐου 2022.

Σκοπός των δράσεων του τριημέρου είναι η ανάδειξη του βιώσιμου τουρισμού και ειδικότερα η βιωματική γνωριμία του κοινού με τις αρχές και τις πρακτικές του περιπατητικού, του ποδηλατικού και του εν γένει «κυκλικού τουρισμού», δηλαδή του τουρισμού που βασίζεται στις αρχές της Κυκλικής Οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, το τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού στην Αίγινα θα περιλαμβάνει περιήγηση στα παραδοσιακά μονοπάτια του νησιού, βόλτα με ποδήλατο στην παραλιακή οδό Πέρδικας-Αίγινας, μετάβαση με καΐκι και μπάνιο στο νησάκι της Μονής και συζήτηση με εξειδικευμένους επιστήμονες και τοπικούς φορείς του Αργοσαρωνικού σχετικά με τη Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού της Περ. Εν. Νήσων Αττικής.

Το τριήμερο Κυκλικού Τουρισμού υλοποιείται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου INCIRCLE του Interreg MED, για το οποίο το CIVINET Greece-Cyprus έχει ρόλο Τεχνικού Εταίρου και Υπεύθυνου Επικοινωνίας, ενώ από τον Οκτώβριο του 2021 στο έργο έχει ενταχθεί και η Περιφέρεια Αττικής προκειμένου να συντάξει μια Στρατηγική Κυκλικού Τουρισμού για τα νησιά της.

Συνδιοργανωτές των δράσεων του τριημέρου αποτελούν: ο Δήμος Αίγινας, το Δίκτυο CIVINET Greece-Cyprus, το Δίκτυο Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, η ΠοδηλΑΤΤΙΚΗ Κοινότητα, το Κυθηραϊκό Ίδρυμα Πολιτισμού & Ανάπτυξης, η άτυπη σύμπραξη για την προώθηση του αειφόρου τουρισμού στον Πόρο, την Τροιζηνία και τα Μέθανα Ec(h)o και ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός φορέας για την αειφόρο ανάπτυξη Πόρου, Τροιζηνίας και Μεθάνων Καθετή.

Πηγή: https://www.in.gr/Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35