Το  Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στην Αμοργό

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Αμοργού ξεκινάει στις 5 Νοεμβρίου στην Αμοργό

Διοργανωτής, ο Πολιτιστικός  Σύλλογος Γυναικών Αμοργού και συνδιοργανωτές, ο Δήμος Αμοργού, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Aegialis Hotel and Spa.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό, την Γυναίκα, και το Περιβάλλον καθώς και Ακαδημία Κινηματογράφου με ενδιαφέροντα work shops από σημαντικούς ανθρώπους στον χώρο του κινηματογράφου. Συνεχείς προβολές των διαγωνιζομένων ταινιών, μαζί με τις καθιερωμένες εκδρομές στο νησί, προσφέροντας γεύσεις από το μοναδικό τοπίο, τα φαγητά, τους  χορούς και την επαφή με τους ντόπιους.

Η Πορτογαλία έχει μεγάλη εκπροσώπηση και είναι τιμώμενη χώρα.

Δημοσιογράφοι, σκηνοθέτες, παραγωγοί και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο θα παρευρεθούν, όπως ο best seller συγγραφέας Τζόνας Σάουλ, ο οποίος θα μιλήσει και θα παρουσιάσει work shop, η πριγκίπισσα Idony Punahele της Χαβάης, ο Πρέσβυς της Πορτογαλίας, καθώς και μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, όπως το Nile Cinema Channel, και το Hellenic DNA από τη Νέα Υόρκη.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η βράβευση του ιστορικού πλοίου Σκοπελίτης για την κοινωνική προσφορά του από το 1956, δεμένο άρρηκτα με το Αιγαίο και τις ιστορίες του. Μια τέτοια ιστορία είναι και το Φεστιβάλ που θα ξεκινήσει στις 5 Νοεμβρίου, αφού η αρχή του με το Διεθνές Συνέδριο ΥΠΕΡΙΑ για τον Πολιτισμό,  πάει 30 χρόνια πίσω. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, φιλοδοξεί να ενώνει κάθε χρόνο όλα τα νήματα και τις ιστορίες που συνδέονται σε αυτόν τον τόπο και αφορούν τον Πολιτισμό. Μετά την βράβευση, θα ακολουθήσει προβολή των ταινιών μέσα στο γκαράζ του πλοίου. Το γεγονός θα καλυφθεί με ζωντανή μετάδοση (Fade) καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας, ξεκινώντας από τις προετοιμασίες πάνω στο  πλοίο, την μαντινάδα ειδικά φτιαγμένη  για τον Σκοπελίτη από τον εξαιρετικό Αμοριανό δεξιοτέχνη στο βιολί  Γιακουμή Γαβρά, αρκετές εκπλήξεις, και τέλος το δείπνο στους χώρους του πλοίου. 

Γιατί και τα κινηματογραφικά φεστιβάλ είναι αφορμή για γιορτή, για χαρά και για πολιτισμό σε κάθε μορφή. Και γιατί μας αρέσει να βραβεύουμε όχι μόνο τους «πρωταγωνιστές» των ταινιών, αλλά και τους «πρωταγωνιστές» αυτού του τόπου.

Σας περιμένουμε όλους!Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2022 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35