Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια

Pancake σπανάκι με κρέμα φέτας και ψημένα τοματίνια

…όπως λέμε: Spinach pancake with feta cream and roasted cherry tomatoes, από το «ΑΝΘΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ»

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ

150 γρ φέτα -  Αγροτικός Γαλακτοκομικός Συνεταιρισμός Καλαβρύτων

1 Παγωμένο τσάι βουνού για κάθε άτομο -  Biokoziakas

60 γρ μέλι  Ελάτης -  Korys Honey

60 γρ μέλι Ανθέων  - Korys Honey

100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

50 γρ γιαούρτι

1 αυγό

60 γρ σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο

80 ml γάλα

20 ml ελαιόλαδο

20 ml ηλιέλαιο

120 γρ τοματίνια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το χυλό για τα pancake, ανακατεύοντας γάλα, γιαούρτι, φαρίνα, αυγό, μία κουταλιά μέλι, ηλιέλαιο, σπανάκι.

Σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι δημιουργούμε τις τηγανίτες/pancake.

Σε μία μπασίνα με ένα σύρμα ανακατεύουμε λίγο γιαούρτι  με γάλα του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Καλαβρύτων και μπόλικο πιπέρι.  Σπάμε  τη φέτα με τα χέρια μας  ή την περνάμε από τρίφτη.

Τέλος στο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα τοματίνια μαγειρεύοντάς τα λίγη ώρα να μαλακώσουν.

Στήνουμε τα pancakes εναλλάξ, κρέμα φέτας, τοματίνια σε 3-4 στρώσεις.

Ολοκληρώνεται το brunch σερβίροντας και απολαμβάνοντας τα pancake με ένα παγωμένο τσάι BIOKOZIAKAS .

ντομ1

Ingredients for two persons

150 g feta cheese - Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta

1 Iced mountain tea per person - Biokoziakas

60 g of Elatis honey - Korys Honey

60 g of Antheon honey - Korys Honey

100 g of self-rising flour

50 g of yogurt

1 egg

60 g fresh or frozen spinach

80 ml of milk

20 ml olive oil

20 ml sunflower oil

120 g of cherry tomatoes

Method

Prepare the porridge for the pancakes, mixing milk, yogurt, flour, egg, a spoonful of honey, sunflower oil, spinach.

In a non-stick pan with a little oil, create the pancakes.

In a basin with a wire, mix some yogurt with milk from the Agricultural Dairy Cooperative of Kalavryta and a lot of pepper. We break the feta with our hands or pass it through a grater.

Finally, saute the cherry tomatoes in the olive oil, cooking them for a while until they soften.

Arrange the pancakes alternately, feta cream, cherry tomatoes in 3-4 layers.

The brunch is completed by serving and enjoying the pancakes with a BIOKOZIAKAS iced tea.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΝΟΥ

Chef-ing History  ...

16 χρόνια εμπειρίας 

~ Καταγωγή απ’ την Λαμία Φθιώτιδας.

~ Πρώτα επαγγελματικά βήματα στη Λάρισα Θεσσαλίας.

~ Κάτοικος Αθηνών τα τελευταία χρόνια

~ Αποφοίτηση κρατικής σχολής-Λάρισας με 4 υποτροφίες

~ 13 χρόνια στο χώρο της εστίασης ως :

* Chef σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, Private VIP Executive  Chef 

* Consulting και δημιουργία μενού σε επιχειρήσεις.

* Αρθρογράφος σε 3 ηλεκτρονικά περιοδικά στη στήλη ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ .

* Πρώην Αντιπρόεδρος στην Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων.

* Εκπαιδευτικός σε Κρατικά και Ιδιωτικά ΙΕΚ και Σχολές Μαγειρικής σε Λάρισα-Βόλο-Αθήνα.

* Εισηγητής σεμιναρίων Μαγειρικής , Ζαχαροπλαστικής  και αρτοποιίας.

* Συμμετοχές σε Φεστιβάλ και events Γαστρονομίας σε όλη την Ελλάδα.

Συνεργασία βιβλίου με την δημοσιογράφο Άννα Μαρία Παπίρη.

Συνεργασίες σε τηλεοπτικά κ ιντερνετικά βιντεάκια μαγειρικής.

Eleni Koumantanou /  Chef-ing History

... 16 years of experience

~ Origin from Lamia Fthiotida.

~ First professional steps in Larisa, Thessaly.

~ Resident of Athens for the last few years

~ Graduation from the public state school of  Larissa with 4 scholarships

~ 13 years in the food industry as:

* Chef in hotel units, restaurants, Private VIP Executive Chef

* Consulting and menu creation

* Columnist in 3 electronic magazines in the COOKING column

* Former Vice President at the Hellenic Academy of Chefs.

* Educator in State and Private IEK and Cooking Schools in Larissa-Volos-Athens.

* Instructor of Cooking, Pastry and Bakery seminars.

* Participation in Gastronomy Festivals and events all around Greece.

Book collaboration with journalist Anna Maria Papiri.

Collaborations in television and internet cooking videos .

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΤΣΙΑ

Η pastry chef και αρτοποιός Ιωάννα Κοτσιά γεννήθηκε , μεγάλωσε και διαμένει μόνιμα στην Κλειτορία του Δήμου Καλαβρύτων κι είναι 31 χρονών . Σπούδασε  Αρτοποιεία και Ζαχαροπλαστική κι έκτοτε εξασκεί αυτό το επάγγελμα στην γενέτειρα της.

IOANNA KOTSIA

Ioanna Kotsia , the pastry chef and baker  was born, grew up and resides permanently in Kleitoria of the Municipality of Kalavryta and she is 31 years old. She studied Bakery and Confectionery and has been practicing this profession in her hometown ever since.

Copyright 2022

Law material of Sigma Media Group

Απολαύστε το βίντεο που ακολουθεί (ΒΙΝΤΕΟ)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35