Ο aylogyros news στην παράσταση «Το Γονεοτροφείο» του Χρήστου Δασκαλάκη στο Θέατρο Nous. Η άποψή μας…

Ο aylogyros news στην παράσταση «Το Γονεοτροφείο» του Χρήστου Δασκαλάκη στο Θέατρο Nous. Η άποψή μας…

Στο νέο και άρτι ανακαινισμένο Θέατρο Nous, βρεθήκαμε την προηγούμενη Κυριακή μαζί με τα παιδιά μας, για να παρακολουθήσουμε την πρωτότυπη παράσταση «Το Γονεοτροφείο».

 

324857933 723247596113874 1663365708139212118 n

 

Πριν σας πω πως περάσαμε μικροί μεγάλοι, θα σας πω δυο λόγια για την παράσταση.

Τη θεατρική σεζόν 2022 – 23 οι θεατρικές επιχειρήσεις Δημήτρης Φωτόπουλος ΙΚΕ παρουσιάζουν την πρωτότυπη θεατρική παράσταση για παιδιά με τίτλο «Το Γονεοτροφείο», σε συνεργασία με τον συγγραφέα Χρήστο Δασκαλάκη και τον σκηνοθέτη Ευθύμη Χρήστου.

Και για να πάμε και στην παράσταση… ο μικρός Παύλος αναζητάει να βρει τους γονείς με τους οποίους θα δημιουργήσουν μια πραγματική και ευτυχισμένη οικογένεια.

Εδώ, αντί για ιδρύματα φιλοξενίας παιδιών, υπάρχουν μόνο ιδρύματα για μεγάλους κι εδώ τα υποψήφια ζευγάρια εκπαιδεύονται για το πώς να γίνουν οι καλύτεροι υποψήφιοι γονείς: μαθήματα μαγειρικής και διατροφής, οικιακά, λεξιλόγιο, έλεγχος ορίων και ασκήσεις υπομονής.

Διδάσκονται επίσης, πώς να υποδέχονται ένα παιδί, πώς να το φροντίζουν, να του μιλούν, να το ακούνε, αλλά κυρίως πώς να του δείχνουν αγάπη και να του προσφέρουν ασφάλεια. Καθώς όμως τα χρόνια περνούν, κάποιοι γονείς φεύγουν από το Γονεοτροφείο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, κάποιοι άλλοι πάλι, μένουν πίσω και ακόμα περιμένουν…

«Εσείς, τι ζητάτε από ένα παιδί;» ρώτησε ο Παύλος και κοκκίνησε από συστολή και αμηχανία.

«Να μας αφήσει να το αγαπάμε όπως είναι, γι’ αυτό που είναι, από σήμερα και για πάντα», του απάντησαν σχεδόν με μια φωνή.

 

325389656 698122931814979 1563731352277482919 n

 

«Το Γονεοτροφείο», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Χρήστου Δασκαλάκη, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Άγκυρα, με την ευαίσθητη, αισιόδοξη -και με χιούμορ- θεατρική διασκευή του Σωκράτη Πατσίκα και τη σκηνοθετικά ποιητική ματιά του Ευθύμη Χρήστου, είναι η ιστορία ενός παιδιού που αναζητά την πιο ασφαλή αγκαλιά του κόσμου.

Μια ανατρεπτική ιστορία, με πολλά μηνύματα τόσο για τα παιδιά, όσο για τον ενήλικα που το παρακολουθεί. Πως μπορεί ένα παιδί να επιλέξει το σωστό γονιό; Τι ακριβώς είναι αυτό που ζητάει πραγματικά από αυτόν.

Αγάπη, αποδοχή, όρια, ελευθερία, σεβασμό, υπομονή, στοργή, θαλπωρή και άλλα τόσα.

Το ίδιο και οι γονείς, οφείλουν να δώσουν όλα τα παραπάνω και να μην ντρέπονται να μιλούν και αυτοί για αυτό που πραγματικά επιθυμούν και θέλουν, νιώθουν και αισθάνονται.

Ένα ταξίδι που συνειδητοποιείς – ανακαλύπτεις τι σημαίνει «αποδοχή» και «απόρριψη», «όρια» και «ελευθερία», «πρέπει» και «θέλω», «φοβίες» και «αδιέξοδα», «όνειρα», «αγάπη», «παιχνίδι», «ασφάλεια», «ενδιαφέρον»,  «οικογένεια».

Ο Παύλος καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε 3 ζευγάρια γονιών που έχουν ξεμείνει στο ίδρυμα. Ζευγάρια που θυμίζουν τους γονείς του σήμερα. Οι ευγενικοί, καλοσυνάτοι, κάτοχοι του γονεοτροφείου κάθε φορά που τον βλέπουν τον συμβουλεύουν να διαλέξει το σωστό ζευγάρι γονιών, αυτό που θα τον κάνει ευτυχισμένο.

Θα καταφέρει άραγε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα; Θα μπορέσει να καταλάβει και να βρει τους κατάλληλους γονείς με τους οποίους θα ζήσουν όλοι μαζί ευτυχισμένοι;

 

324532372 1131835844184107 8964445691932724650 n

 

Το Γονεοτροφείο, είναι εκείνη η ιστορία για το μεγαλύτερο δώρο της ζωής. Τα παιδιά!

Αξίζει να το δουν παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, άνθρωποι που θέλουν να υιοθετήσουν κάποιο παιδί…

Σίγουρα φεύγοντας θα προβληματιστείτε πολύ, θα σκέφτεστε τα λάθη και τα σωστά σας… Ακόμα και τα παιδιά, θα το εισπράξουν αυτό.

Δεν συμβουλεύει, δεν κρίνει, δεν κατηγορεί, ούτε νουθετεί… Απλά προβληματίζει… Είσαι έτοιμος για μια βουτιά στα βαθιά;

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου λέει:

Ένα ενήλικο παραμύθι για παιδιά και ένα παιδικό παραμύθι για ενήλικες. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για την παράσταση.

Πληροφορίες την παράσταση, θα βρείτε ΕΔΩ

 

Καλλιόπη Γραμμένου, για τον aylogyros news



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35