Γεωργία Σιακαβάρα: «Να μην ντρέπεσαι ποτέ για αυτά που είσαι ή δεν είσαι, που έχεις ή δεν έχεις, για τα όποια πιστεύω σου…»

Γεωργία Σιακαβάρα: «Να μην ντρέπεσαι ποτέ για αυτά που είσαι ή δεν είσαι, που έχεις ή δεν έχεις, για τα όποια πιστεύω σου…»

Σιακαβάρα1

Κουβέντα στην «αυλή» με την ηθοποιό Γεωργία Σιακαβάρα από την παράσταση «Αχ αυτός ο άντρας μου», στο θέατρο Λύχνος.

 

Τι είναι αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Η μαγεία του να μπορείς να αλλάζεις συνεχώς ζωές και χαρακτήρες μέσω των διαφορετικών ρόλων.

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στην παράσταση «Αχ αυτός ο άντρας μου»  και ποιος ο ρόλος σας σε αυτή;

Διαβάζοντας το έργο κατάλαβα, ότι παρόλο που επρόκειτο για μικρό σε μέγεθος ρόλο, ήταν αυτός όμως που έφερνε τα πάνω κάτω στην παράσταση. Επίσης μέσω συζητήσεων κατάλαβα ότι είχα να κάνω με έναν σκηνοθέτη με τον οποίο  ταίριαζαν οι ιδέες μας και με μια σοβαρή παραγωγή που είχε σκοπό να επιμεληθεί το έργο με τον τρόπο που κι εγώ θα ήθελα. Ο ρόλος μου είναι αυτός της θείας της πρωταγωνίστριας Ρέας Τουτουντζή, που εν αγνοία μου αποκαλύπτω όλα τα μυστικά της οικογένειας κι έτσι προκαλώ σε αυτή, μεγάλα μπερδέματα!

 

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Άστα όλα κι έλα!

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας μια καλή παράσταση;

Θα πρέπει ο θίασος να είναι πολύ δεμένος μεταξύ του και να μπορεί να ακούει ο ένας ηθοποιός τον άλλον πάνω στη σκηνή. Γιατί αυτό είναι κατά τη γνώμη μου και το συστατικό που δημιουργεί το ρυθμό, την ενέργεια και τη ροή που απαιτεί μια καλή παράσταση.

 

ωωωωωωωωωωωωωωωωah aftos o antras mou EvB4ms 800x

 

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Ζωντανή επαφή με τον εαυτό σου και μετά με το κοινό σου.

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ποια αρχαία τραγωδία θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;

Θεωρώ ότι οποία και να διάλεγα θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα. Γιατί οι αρχαίες τραγωδίες απηχούσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς χαρισματικών προσωπικοτήτων της εποχής που μπορούσαν να προβληματίσουν και να καθοδηγήσουν το κοινό, και πέραν του μύθου που κάθε φορά εξιστορούσαν. Αυτό που ουσιαστικά ήθελαν να μεταδώσουν στους Αθηναίους, ήταν υψηλές έννοιες της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;

Είναι τόσοι πολλοί αυτοί που θαυμάζω, Έλληνες και ξένοι. Παλιότεροι αλλά και σύγχρονοι, που δε θα μπορούσα ποτέ να αναφέρω ένα μόνο όνομα.

 

ωωωαχ

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Ευτυχώς ή δυστυχώς δεν πιστεύω σε γούρια ούτε σε αντικείμενα που φέρνουν τύχη ή όχι. Πιστεύω στο φυσικό ταλέντο που μπορεί να έχει ο εκάστοτε ηθοποιός που με πολύ δουλειά, ολοένα και εξελίσσεται.

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Πρόκειται για στίχο από τραγούδι που λέει:  "Και μένα τι με νοιάζει... εδώ έχει πάντα ήλιο"

 

Αν σας ζητούσε μια συμβουλή ένα παιδί τι θα του λέγατε;

Να μην ντρέπεσαι ποτέ για αυτά που είσαι ή δεν είσαι, που έχεις ή δεν έχεις, για τα όποια πιστεύω σου και τις επιλογές σου και να δρας ελεύθερα μέχρι εκεί που οι πράξεις σου και τα λόγια σου δε φυλακίζουν κανέναν άλλον γύρω σου.

 

ΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΓΕΩΡΓΙΑ

Η Γεωργία Σιακαβάρα είναι ηθοποιός. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Business Administration στο New York College, φωνητική και τραγούδι με τη Julie Massino στο Fame Studio, μακιγιάζ και styling στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, και υποκριτική στο “Θέατρο των Αλλαγών” και στην “Κεντρική Σκηνή “.

Η Γεωργία Σιακαβάρα έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπως: “Μοντέρνα οικογένεια”, “Καλές δουλειές”, “Μάνα X ουρανού”, “Οι συμμαθητές”, “Τρίχες” κ.α.

Παρουσία και στο θέατρο, καθώς έχει συμμετάσχει στην κωμωδία “Σπερματοζωάρια” στην μουσικοχορευτική παράσταση “Victory” κ.α.

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες: “Luton”, “Νορβηγία”, “Μαριονέτες” και “Amore mio”.

 

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35