Γρηγόρης Γιαννόπουλος: «Αμοιβαίος σεβασμός για τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο μέσα στο θέατρο…»

Γρηγόρης Γιαννόπουλος: «Αμοιβαίος σεβασμός για τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο μέσα στο θέατρο…»

Κουβέντα στην «αυλή» με τον ηθοποιό Γρηγόρη Γιαννόπουλο

1Γρηγόρη Γιαννόπουλου

 

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Από την μέρα που είδα την θεατρική παράσταση της μεγαλύτερης τάξης στο σχολείο μου μαγευτικά. Τα ξέχασα όλα διαβάσματα, διάλειμμα, βόλτες, κορίτσια όλα... Ήταν λες και σταμάτησε ο χρόνος, είπα στον εαυτό μου, αυτό θέλω να κάνω Θέλω να παίξω εκεί, μόλις τελείωσε το έργο έτρεξα στον καθηγητή και πρώην σκηνοθέτη του θεάτρου και τον παρακάλεσα να με βάλει και εμένα μαζί τους να παίξω, ποτέ μέχρι τότε στην ζωή μου δεν είχα ξανά υπάρξει τόσο θρασύς... ή θα μπορούσες να με πεις και θαρραλέο, όπως και να έχει αυτή την μέρα θα την θυμάμαι για πάντα.

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε στην παράσταση «Τα λουλούδια στην κυρία» & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή;

Είχα δει παραστάσεις του Θοδωρή Τούμπανου, και είχα λατρέψει αυτή την ωμή απλότητα, και πάνω από όλα την φρεσκάδα που έβγαζαν τα έργα του. Όταν ήρθε το τηλεφώνημα λοιπόν με την πρόταση ήμουν πανευτυχής και δέχτηκα άμεσα.

 

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Θα έρθει να δει την ίσως και πιο επίκαιρη παράσταση που παίζεται αυτή την στιγμή, ένα έργο που έχει γραφτεί στις αρχές του 90, όπου περιγράφει ουσιαστικά έναν οικειοθελή εγκλεισμό τριών ανδρών σε ένα σπίτι, και την απουσία τους από την κοινωνία. Σίγουρα θα φέρει στο μυαλό σας τις πρωτόγνωρες στιγμές που ζήσαμε όλοι μας τα τελευταία 2 χρόνια, και τα συναισθήματα που την συνόδευαν. Όλα αυτά φυσικά από την πολύ χιουμοριστική ματιά του Άκη Δήμου.

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή παράσταση;

Δεν μπορώ να μην αναφέρω την κλισέ έκφραση "περνάμε καλά μέσα και αυτό βγαίνει προς τα έξω στον κόσμο" με άλλα λόγια να υπάρχει ένα υγείες κλίμα να μην νιώθει ο ηθοποιός ότι άμα κάνει λάθος π.χ. θα του πάρει το κεφάλι ο σκηνοθέτης ή θα έχει μπουλινγκ από τους συναδέλφους του. Αμοιβαίος σεβασμός για τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο μέσα στο θέατρο.

 

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Είναι το μέρος που ότι και να έχει συμβεί στην ζωή σου στην μέρα σου, το πετάς το ξεχνάς και για τις επόμενες ώρες είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος εκεί. Να προσπαθήσεις να δώσεις τα πάντα, κάθε βράδυ, το 100% των δυνατοτήτων σου, να τιμήσεις τα χρήματα που ξόδεψε ο άνθρωπος από κάτω και περιμένει να περάσει καλά.

 

Ποιο είναι το αγαπημένο σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Στα λουλούδια στην κυρία το γούρι είναι ένα, και είναι κοινό για όλους, μόλις ακούσουμε στο καμαρίνι το πρώτο κουδούνι, μιμούμαστε όλοι οι ηθοποιοί σε άψογο συγχρονισμό τις κινήσεις μιας ομάδας καταδύσεων. Την συγκεκριμένη τεχνική φυσικά την κάνουμε για να βγάλουμε από πάνω μας όλα αυτή την ένταση που συσσωρεύεται μέσα μας λίγο πριν βγούμε στην σκηνή.

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Ο χαρακτήρας μου ο Ανέστης είναι αρκετά αφελής και δεν μπορούμε να πούμε ότι έχει και μυαλό ξυράφι, απολαμβάνω λοιπόν όλες τις ατάκες που με "στολίζουν" οι συγκάτοικοι μου αφού τους έχω φτάσει για άλλη μια φορά στα όρια τους.

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Να μην επηρεάζεται από την γνώμη των άλλων, πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι θα βρεθούν στον δρόμο του, που θα προσπαθήσουν να τον μειώσουν για να νιώσουν αυτοί καλά. Να προσπαθεί κάθε μήνα να είναι η καλύτερη version του εαυτού του, και να κάνει στην ζωή του αυτό που τον κάνει χαρούμενο.

 

2Γρηγόρη Γιαννόπουλου

 

Γρηγόρης Γιαννόπουλος

Σχολή θέατρο των αλλαγών. Τηλεόραση: Άγριες μέλισσες (ρόλος: Χρόνης - 50 επεισόδια πρώτη σεζόν).

Θέατρο: πρώτη μου δουλειά «Τα λουλούδια στην κυρία».

(Για τον ΑΥΛΟΓΥΡΟ και τον Παύλο Ανδριά)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35