Ιωάννα Δαρμή: «Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα!»

Ιωάννα Δαρμή: «Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα!»

ΔΑΡΜΉ2

Κουβέντα στην «αυλή» με την ηθοποιό Ιωάννα Δαρμή…

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Με συναρπάζει η ιδέα να υποδύομαι διαφορετικούς χαρακτήρες και να ανακαλύπτω πράγματα για τον εαυτό μου μέσα απ’ αυτούς. Επίσης είμαι ένας άνθρωπος που του αρέσει να δοκιμάζει συνέχεια καινούργια πράγματα.

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση, το «Πιθάρι του Πυθαγόρα» & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή;

Για μια επιτυχημένη παράσταση χρειάζονται λίγα και καλά συστατικά, μια καλή συνεργασία κι ένα καλό θεατρικό κείμενο. Έχοντας συνεργαστεί στο παρελθόν με την σκηνοθέτη Κωνσταντίνα Νικολαΐδη γνώριζα από πριν το ύφος, την αισθητική και το αποτέλεσμα της δουλειάς. Στην συνέχεια, διαβάζοντας το “Πιθάρι του Πυθαγόρα” της Μαρίας Χίου «ταξίδεψα» στην Σάμο, γέλασα, συγκινήθηκα και χάρηκα για τον ωραίο λόγο , το χιούμορ και τα όμορφα μηνύματα που περνάει στο κοινό. Ο ρόλος που υποδύομαι είναι η Νανώ. Είναι ένα κορίτσι περίπου 10 ετών που νιώθει έντονα την απουσία των γονιών της από το σπίτι, λόγω του φόρτου εργασίας που έχουν. Άθελα της, για να τους τραβήξει την προσοχή δημιουργεί μπελάδες κι ένα μεγάλο μπέρδεμα…

 

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Να μην φοβάται την αλήθεια, να λέει αυτό που νιώθει και να παραδέχεται τα λάθη του χωρίς φόβο.

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή παράσταση;

Το κύριο συστατικό για μια επιτυχημένη παράσταση είναι αυτό που λέμε στο θέατρο «περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω» εμείς, βέβαια, πέρα απ’ αυτό το βασικό συστατικό διαθέτουμε ψυχή, κέφι, συγκίνηση, χορό, τραγούδι, κοινωνικά μηνύματα και ιστορικές αναδρομές. Αποτελείται από μια ομάδα ανθρώπων πάνω και πίσω από την σκηνή με ταλέντο και όρεξη γι’ αυτό που κάνουν.

 

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Για μένα η λέξη σανίδι είναι το δεύτερο μου σπίτι. Αισθάνομαι οικεία, δημιουργικά, ασφάλεια και πάνω απ’ όλα ο εαυτός μου.

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ποια αρχαία τραγωδία θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;

 

Την Αντιγόνη του Σοφοκλή. Επειδή είναι ίσως η μόνη ηρωίδα που ήταν θύμα κι όχι θύτης. Αν το καλοσκεφτούμε, όλοι οι ήρωες στις αρχαίες τραγωδίες ήταν πατροκτόνοι ή βιαστές, ενώ η Αντιγόνη θυσιάστηκε για τα πιστεύω της.

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;

Ο Φρανκ Βέντεκιντ

 

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Ο Τζούνος, το αρκουδάκι απ’ τα παιδικά μου χρόνια.

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Μια μέρα χωρίς γέλιο είναι μια χαμένη μέρα!

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Να είναι πάντοτε ο εαυτός του και να ακολουθήσει τα όνειρα του.

 

ΔΑΡΜΗ1

 

Η Ιωάννα Δαρμή είναι ηθοποιός, απόφοιτη της Ανωτέρας Δραματικής Σχολής του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Παίζει πιάνο κι έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού. Της έχουν απονέμει Βραβείο γυναικείου ρόλου για το έργο “Χαμένη Γενιά” (2016) στο “Ergo festival 16” όπου πραγματοποιήθηκε στον τεχνοχώρο εργοτάξιον κι έχει βραβευτεί απ’ την UNESCO για την συμμετοχή της σε μουσικό αναλόγιο με τίτλο: “Ελένη Σταθάτου. Η γυναίκα, η αθλήτρια, η συλλέκτρια.” (2019) στον χώρο τέχνης Ασωμάτων.

Επίσης, έχει δανείσει την φωνή της σε παιδικές σειρές όπως Scooby Doo και Alice and Lewis.

Κάποιες απ’τις παραστάσεις που έχει συμμετάσχει: ”Το πιθάρι του Πυθαγόρα” σκην. Κων. Νικολαΐδη, στο θέατρο Αλκμήνη.“Πινόκιο” σκην. Γ.Πούλης, περιοδεία. ”Σικελιανός ο Άγγελος της ποίησης” σκην. Γ. Φαλκώνης, στο κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός.  ”Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία” σκην. Κων. Νικολαΐδη, στο θέατρο Διάνα. “Το Αμάρτημα της Μητρός μου” σκην. Η. Λογοθέτης, θέατρο Έαρ Βικτώρια. “Έρωτος Ύβρις” σκην. Ν.Τουλιάτος, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. “Γάμος σημαίνει... Ξανά” σκην. Θ.Χλιάρας στο θέατρο Ασωμάτων. ”ΗΧΟ-δράσεις” σκην. Γ. Ρούφας, Μέγαρο Μουσικής.  “Συνοικία ο έρωτας” σκην. Ν.Παναγιωτούνης στο Black Box Methodia.  “Η κόκκινη ομπρέλα” σκην. Ν. Τουλιάτος, στο Τρένο στο Ρουφ. ”Μαρί Κιουρή, το πείραμα να ζεις" της Α. Κατσαδήμα, στο Από Μηχανής θέατρο. ”Που να σου εξηγώ....” σκην. Ευτυχία Αργυροπούλου, στο L.A Theater. ”Χαμένη Γενιά” σκην. Κ.Εμμανουήλ, στο θέατρο Εμπρός. ”Οι άρχοντες των δαχτυλιδιών” σκην. Δ.Παναρετάκης” στο θέατρο Χατζηχρήστου. “Peter Pan” σκην. Δ. Βασιλειάδου, στο θέατρο του Ήλιου.

Έχει συμμετάσχει σε δρώμενο για την Τελετή βραβείων Europa Nostra σε σκηνοθεσία Λυδίας Κονιόρδου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Επίσης, έχει συμμετάσχει και στις εξής κινηματογραφικές ταινίες: “Νεφέλη” σκην. Α.Μανδρανής, ”Dogs, cats & rats” σκην. Α. Γεωργαντάς, ”Δε Νάΐτ” σκην. Ν.Σπυρίδων, ”Οι πεινασμένοι” σκην. Γ. Μπακάλης, “adults in the room” σκην. Κ.Γαβράς, “Ταινία” Fast Forward Festival 6, “TEHRAN”  σκην. Daniel Syrkin.

Για τον aylogyros news και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35