Γιώργος Λιβανός:  «Ν΄ ακολουθούμε πάντα την καρδιά και το ένστικτο μας όπως ακριβώς κάνει ένα παιδί»

Γιώργος Λιβανός: «Ν΄ ακολουθούμε πάντα την καρδιά και το ένστικτο μας όπως ακριβώς κάνει ένα παιδί»

livanos1 350x484

Κουβέντα στην «αυλή»… με τον ηθοποιό-σκηνοθέτη Γιώργο Λιβανό, από την θεατρική παράσταση «Ο Γλάρος έφυγε με το λεωφορείο», στο Studio Κυψέλης

Τι ήταν αυτό που σας ώθησε ν’ ασχοληθείτε με την υποκριτική;

Από μικρός έβλεπα θέατρο, το αγαπούσα ιδιαίτερα και ήθελα να γνωρίσω τον υπέροχο κόσμο και τα μυστικά του! Δε μετανιώνω, αντίθετα η χαρά μου αυξάνει καθημερινά!

 

Τι σας έκανε να συμμετέχετε σε αυτή την παράσταση & ποιος είναι ο ρόλος σας σε αυτή; 

Πρωταγωνιστώ και σκηνοθετώ και διασκεδάζω από την προσπάθεια η γραφή και η ερμηνεία μου να δικαιώσει το όραμα μιας πετυχημένης παράστασης.

 

Ποιο μήνυμα θα «στέλνατε» σ’ έναν υποψήφιο θεατή της παράστασης;

Ο Γιάννης Σολδάτος καταφέρνει να φέρει στην εποχή  μας όχι μόνο, ήρωες του Ουίλιαμς και του Τσέχοφ αλλά και να  τους  κάνει να επικοινωνήσουν μαζί μας τη διαχρονική μας αλήθεια!

 

Τι πρέπει να περιλαμβάνει κατά τη γνώμη σας, μια καλή παράσταση;

Πολλά, ένα εξαίρετο σημερινό κείμενο, που θα υπηρετείτε από εμπνευσμένη σκηνοθεσία, καλούς ηθοποιούς που θα επικοινωνούν τη δική τους αλήθεια και μια σκευή που θα πει κάτι στο θεατή. Εν ολίγοις το σύνολο – η ομάδα-  δημιουργεί επιτυχία και καλή παράσταση!

 

Τι σημαίνει η λέξη «σανίδι» για εσάς;

Τον μαγικό χώρο που καταφέρνουμε να γίνουμε κάποιοι άλλοι να μεταφέρουμε την αλήθεια κάποιου άλλου και να επικοινωνήσουμε ιδεατά με κάποιους άλλους! Σημείο συνάντησης!

 τσεχωφ

 

Αν σας όριζαν για λίγα λεπτά της ώρας «πρέσβη» της ελληνικής θεατρικής σκηνής, ποια αρχαία τραγωδία θα προτείνατε στους ξένους και γιατί;

Τους Πέρσες του Αισχύλου για τις διαχρονικές αντιμιλιταριστικές και πανανθρώπινες αλήθειες που κουβαλά. Εύχομαι άλλωστε να την προσεγγίσω σύντομα  -ξανά αφού σαν ηθοποιός την αντιμετώπισα 3 φορές- στο πρωτότυπο!

 

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας θεατρικός συγγραφέας;

Κάθε φορά ο…”τρέχων” άρα Jean Genet, Osborne, Wilde, Σολδάτος, Χριστίδου και Αγγέλου (με αυτούς καταπιάνομαι φέτος!)

 

Ποιο είναι το αγαπημένος σας αντικείμενο, το «γούρι» σας;

Η εσωτερική επικοινωνία με τους φίλους μου που τους κρατώ πάντα μέσα μου!

 

Ποια είναι η αγαπημένης σας ατάκα;

Σκηνοθετώντας: Αυτό κλείδωσε!

 

Αν σας ζητούσε ένα παιδί μια συμβουλή, τι θα του λέγατε;

Και σε παιδί και σε μεγάλο και σε μένα και σε σας! Ν΄ ακολουθούμε πάντα την καρδιά και το ένστικτο μας όπως ακριβώς κάνει ένα παιδί!

 LIBANOS 1

 

Ο Γιώργος Λιβανός είναι αριστούχος της Αν. Δρ. Σχ. “Περίακτος” (1992). Απόφοιτος Συντήρησης Αρχαιοτήτων. Συμμετείχε σε σεμινάριο του “Κέντρου Αρχαίου Δράματος Δεσμοί” των Παπαθανασίου – Γεωργουσόπουλου (master class) ενώ δούλεψε με το Γιώργο Ρεμούνδο (αμερικάνικο musical) και τον Τάπα Σουντάνα (τεχνική μάσκας). Αριστούχος στο τραγούδι του Ελ. Ωδείου με καθηγήτρια τη Μυρτώ Δουλή. Εργάστηκε Στο Εθνικό θέατρο, στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, Επίδαυρο, Ηρώδειο, και ελεύθερο θέατρο (με σκηνοθέτες, όπως Αντ. Αντωνίου, Γ. Ρεμούνδος, Μιχ. Μπούχλης, Στ. Ντουφεξής, Δ. Ποταμίτης, Ν. Αρμάος, Γ. Μεσσάλας, Γ. Μπέλλος, Μ. Τόλη, Λ. Τσάγκας, Ν. Χαραλάμπους, Μ. Γεμετζάκη, Ν. Καμτσή κ.α. Δημιουργός της ομάδας Θεατρίνων θεατές και του Studio Κυψέλης σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων “Η σημασία να είναι κανείς σοβαρός”, ‘Έντα Γκάμπλερ”, “Διπλή Απιστία”, “Βρώμικα κόλπα”, “Λεντς”, “Απόψε αυτοσχεδιάζουμε”, Δωδέκατη νύχτα και μισή”, “Σοκ”, “Τι απέγινε η Νόρα”, “Όταν ο Passolini συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο”, “Μαύρα Τακούνια” “Leonardo’s ring”, “Victims”, “H Ρωμαϊκή Άνοιξη της κας Στόουν”, “Οργισμένα νιάτα” κ.α. για το θέατρο του αλλά και τα μεγάλα περιφερειακά festivals

 

Περισσότερες πληροφορίες για την παράσταση, θα βρείτε ΕΔΩ

 

Για τον aylogyros news και τον Παύλο Ανδριά



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35