Κατερίνα Κουράκου: «Οι αναμνήσεις είναι αναπόσπαστο μέρος μας…»

Κατερίνα Κουράκου: «Οι αναμνήσεις είναι αναπόσπαστο μέρος μας…»

«Ξεφυλλίζοντας το λεύκωμα της Κάλλης», συντροφιά με την ηθοποιό Κατερίνα Κουράκου

Η αθωότητα της ψυχής μας, είναι αυτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής.

Ένα ταξίδι που ξεκινά από τα παιδικά μας χρόνια, τότε που κάναμε όνειρα, πλάθαμε ιστορίες για το αύριο και γράφαμε τα πάντα στο «Ημερολόγιό» μας και μοιραζόμαστε τα μυστικά μας στο «Λεύκωμά».

 

ΚΟΥΡΑΚΟΥΕΙΣ

 

Εσείς, είχατε λεύκωμα;

Εννοείται πως είχα και μάλιστα από την τρίτη δημοτικού έως και τη πρώτη γυμνασίου ένα για κάθε τάξη.

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ερώτηση;

«Αν δεν ήσουν αυτός που είσαι, τι θα ήθελες να είσαι;» μια ερώτηση που σου έδινε να καταλάβεις πολλά για τους συμμαθητές σου και για το πως φαντάζονταν το μέλλον τους.

 

Πως ήταν το παιδικό σας δωμάτιο;

Το παιδικό μου δωμάτιο ήταν φωτεινό με παιχνίδια παντού που ήταν το αγαπημένο μου μέρος όχι μόνο για να διαβάζω & να παίζω αλλά και για να έρχονται οι φίλες μου και να μιλάμε. Φυσικά στους τοίχους υπήρχαν αφίσες από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα με τους Manowar να κυριαρχούν!

 

Ποια περιοδικά διαβάζατε;

Κατερίνα & Super Κατερίνα. Λόγω και του ονόματος είχα μια ιδιαίτερη συμπάθεια σαν να ήταν δικό μου... Από την Κατερίνα η αγαπημένη μου στήλη ήταν η αλληλογραφία όπου αλληλογραφούσα με παιδιά και λέγαμε για τα χόμπι μας. Από την Super Κατερίνα ήταν οι συναντήσεις με επώνυμα πρόσωπα όπου είχα στείλει γράμμα και με είχαν καλέσει να πάω κι εγώ σε κάποιες συναντήσεις.

 

Ποιο ήταν το επάγγελμα που θέλατε να κάνετε;

Απ’ όσο χρονών με θυμάμαι αλλά και που μου το λέει η οικογένεια μου ήθελα να γίνω ηθοποιός.

 

ΚΟΥΡΑΚΟΥΡΟΗ

 

Ποια ήταν η πρώτη παράσταση που παίξατε ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά;

Στα χρόνια του σχολείου θυμάμαι μια παράσταση που συμμετείχα αφιερωμένη στην ισότητα των δυο φύλων με ωραία μηνύματα για μικρούς & μεγάλους όπου είχαμε πάει και σε άλλα σχολεία για μερικές παραστάσεις. Είχα ένα ρόλο εντελώς κόντρα σε εμένα, ήμουν αγοροκόριτσο και μάστερ στο καράτε με αποτέλεσμα την εναντίωση των γονιών μου.

 

Θυμάστε την ημέρα της πρεμιέρας;

Φυσικά και την θυμάμαι! Πιο πολύ αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν πως είχα ίσα ίσα ένα μικρό άγχος και ένιωθα λες και το είχα κάνει πολλές φορές...

 

Ποια ήταν η αγαπημένη σας ταινία στα εφηβικά σας χρόνια; Θα θέλατε να ανήκατε στο casting αυτής, και σε ποιο ρόλο;

Η αγαπημένη μου ταινία ήταν η Αιώνια Λιακάδα ενός καθαρού μυαλού γιατί ήταν μια διαφορετική ταινία που δεν είχα παρακολουθήσει αντίστοιχη της. Θα ήθελα τον ρόλο της Κλέμενταϊν, κοπέλας του Τζόελ  μιας και έχει διάφορες εναλλαγές ο ρόλος της.

 

Σινεμά, θέατρο, τηλεόραση… Που θέλατε να είστε πρωταγωνιστής;

Το καθένα έχει τη γοητεία του... Θα πω και στα τρία με πρώτη μου επιλογή το θέατρο μιας και πιστεύω πως εκεί νιώθω πως είναι ο φυσικός μου χώρος και με εξιτάρει η απευθείας σύνδεση με τις αντιδράσεις του κοινού. Στην συνέχεια κινηματογράφος μιας και η 7η τέχνη έχει να σου δώσει πολλά και να της δώσεις επίσης & τέλος τηλεόραση γιατί ο τρόπος που δουλεύεις εκεί δε σε αφήνει πάντα να δώσεις το 100% σου!

 

ΚΟΥΡΑΚΟΥΘΕ

 

Τηλεόραση παρακολουθούσατε; Ποιο ήταν το αγαπημένο σας σίριαλ; Ποιος ρόλος θα σας ταίριαζε «γάντι», σε αυτό;

Δύο είναι τα σίριαλ που θα ήθελα πολύ να είμαι. Το πρώτο είναι οι «Δύο Ξένοι» στο ρόλο της Μαρίνας Κουντουράτου διότι μου άρεσε πολύ το πως είχε στηθεί ο χαρακτήρας της και ο ρόλος της Πέγκυς Καρρά από το «Κωνσταντίνου & Ελένης» όπου ήμουν μικρή και την μιμούμουν και όλοι γελούσαν και μου ζητούσαν συνέχεια να την κάνω.

 

Αναμνήσεις ή όνειρα; Σε ποιο από τα δύο υπήρχαν περισσότερες αναφορές;

Σίγουρα οι αναμνήσεις είναι αναπόσπαστο μέρος μας και όταν έρχονται στο μυαλό καταφέρνουν να συγκινήσουν με ευκολία, αλλά σαν το δικαίωμα να ονειρεύεσαι και να δημιουργείς σχέδια νομίζω πως δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο το οποίο αποτελεί το νόημα να συνεχίσεις...

 

Ποια ευχή κάνατε, πριν πέσετε για ύπνο;

Μια ευχή που εξακολουθώ να κάνω να είμαστε όλοι καλά και να ζούμε όμορφες & ποιοτικές στιγμές με ανθρώπους που αγαπάμε!

 

Περιγράψτε μας μια όμορφη ιστορία από τα παιδικά σας χρόνια…

Η πιο όμορφη ανάμνηση των παιδικών μου χρόνων είναι που έγραφα κείμενα ή έπαιρνα διάφορους γνωστούς χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων και έφτιαχνα ένα νέο κείμενο όπου με άλλα παιδιά της γειτονιάς είχαμε κάνει μια ομάδα, κάναμε πρόβες και ανεβάζαμε παραστάσεις στη πλατεία της γειτονιάς όπου οι γονείς μας αλλά και οι γειτόνοι πλήρωναν εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την παράσταση κι εμείς στο τέλος κάθε παράστασης μοιραζόμασταν τα χρήματα.

 ΚΟΥΡΑΚΟΥΒΙΟ

 

Από μικρή ηλικία ξεκινά η ενασχόληση μου με την τέχνη της Υποκριτικής. Έχω συμμετάσχει σε διαφημιστικά, ταινίες, εκπομπές αλλά και σε θεατρικές παραστάσεις. Επίσης έχω παρουσιάσει αφιερώματα σε Έλληνες καλλιτέχνες καθώς και διάφορα events σε γνωστά μαγαζιά.

  Facebook page:  Κατερίνα Κουράκου / Katerina Kourakou

  Instagram: katerinacandyofficial

(Για τον aylogyros news & την Καλλιόπη Γραμμένου)



Εγγραφή στο Newsletter μας

Please enable the javascript to submit this form

© 2004 - 2024 All Rights Reserved. | Φιλοξενία & Κατασκευή HostPlus LTD

hostplus 35